Rămâi conectat

Curier Județean

All Star Game 2013. Jucătoarele promit spectacol pe teren în marele meci din această seară

Alexandra Mates

Publicat

în

Înainte de meciul All Star Game din acestă seară, trei din jucătoarele echipelor Nordului şi Sudului, alături de cei doi antrenori, au luat parte la o conferinţă de presă în care au ţinut să laude organizarea celor două zile de competiţie de până acum.

All Star Game-ul de astăzi le va reuni pe cele mai bune jucătoare din campionatul României, în două echipe, conduse de pe margine de Florin Nini şi Dan Fleşeriu.

Baschetbalista Monica Brosovsky, o obişnuită a All Star Game-ului a declarat: „Sunt onorată să particip la acest All Star Game, mai ales că am participat la toate, mai puţin anul trecut, când nu am putut din motive personale”.

Monica Mărginean s-a declarat încântată de prima ei prezenţă la un asemenea meci. „Sun pentru prima dată la All Star Game. Mă simt onorată că am fost votată şi că fac parte dintr-un grup de jucătoare foarte bune. Sper ca deseară să fie un spectacol, aşa cum se aşteaptă toată lumea”.

Jucătoarea Eni Laza speră ca meciul de astăzi să fie unul spectaculos: „Este un eveniment dedicat fanilor. Sperăm să ne simţim bine deseară”.

Cele două selecţionate care vor oferi show pe parchet sunt:

  • Nord (antrenori Dan Fleşeriu, CSM Satu Mare şi Miroslav Popov, CSM Alba Iulia): Annemarie Părău (CSM Satu Mare), Tiffany Brown (Danzio Timişoara), Ramona Eniko Tarţa (CSU ALBA IULIA), Monika Broşovszky-Boriga (ICIM Arad), Chrissy Givens (ICIM Arad), Flavia Ferenczi („U” Cluj Napoca), Ekaterina Abramzon (CSU ALBA IULIA), Alexandra Vlaicu (CSM U Oradea), Carla Bartee (ICIM Arad), Amanda Thompson (CSU ALBA IULIA), Shanika Freeman (CSM Satu Mare), Kari Laplante (ICIM Arad), Kemile Johnson (Nova Vita), lipseşte din motive medicale Cristina Cutaş (ICIM Arad);
  • Sud (Florin Nini, CSM Târgovişte, Deri Csaba, Sepsi Sf. Gheorghe): Matee Ajavon (CSM Târgovişte), Florina Diaconu (Rapid), Gabriela Cursaru (Olimpia Braşov), Milica Ivanovoic (Sepsi Sf. Gheorghe), Jasmine Bailey (Sepsi), Gabriela Mărginean (CSM Târgovişte), Claudia Pop (CSM Târgovişte), Ashley Arlen (CSBT Alexandria), Jilian Robbins (CSM Târgovişte), Emina Demirovic (Sportul Studenţesc), Mekia Valentine (Sepsi), Larisa Toma (SCM Craiova), Ksenia Tikhonencko (CSM Târgovişte), va absenta Ancuţa Stoenescu (accidentată, CSM Târgovişte, fostă echipieră a CSU Alba Iulia). Dintre echipierele formaţiei locale, în urma centralizării voturilor, Ekaterina Abramzon şi Amanda Thompson au fost incluse în „cinci”-ul de bază pentru selecţionata Nordului.

Tradiţionalul “Bal de Caritate” se va desfăşura la Hotelul “Parc” din Alba Iulia, unde cei prezenţi vor putea licita pentru diverse obiecte. Printre lucrurile scoase la licitaţie se vor regăsi tricourile de joc, mingea oficială, dar şi alte obiecte din lumea baschetului şi nu numai. Banii vor fi donaţi către Asociaţia „Maria Beatrice” din Alba Iulia, pentru achiziţionarea de apatură necesară în recuperarea copiilor cu dizabilităţi.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

În decembrie: Expoziția documentară „Sebeșenii și Unirea de la 1 Decembrie 1918″, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Muzeul Municipal „Ioan Raica”, din cadrul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, vă invită să vizitați, în grădina muzeului, până la sfârșitul lunii decembrie, expoziția documentară „Sebeșenii și Unirea de la 1 Decembrie 1918″.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Prin tema aleasă, organizatorii vă propun o rememorare a evenimentelor petrecute la sfârșitul lui 1918 și în primele luni ale anului următor. Expoziția debutează cu prezentarea evenimentelor din perioada anterioară Unirii, în care ardelenii au fost angrenați în vâltoarea Primului Război Mondial, plătind tributul de sânge pe fronturile din Italia, Galiția și în Munții Carpați, în armata unui imperiu care intra în disoluție. În același timp, se impunea cunoașterea sacrificiilor pe care le-au făcut sebeșenii în Primul Război Mondial, reconstituirea lor fiind posibilă cu ajutorul tabelelor cu participanții români din Sebeș la marea conflagrație, întocmite de Astra și păstrate, în prezent, la Serviciul Județean Sibiu al Arhivelor Naționale ale României.

Urmând firul evenimentelor s-a surprins momentul constituirii Consiliului Național Român și a Gărzii Naționale Române din Sebeșul Săsesc, în contextul tulburărilor „revoluționare” care au avut loc în oraș, precum și contribuția acestor două structuri la reinstaurarea unui climat de liniște și ordine publică, într-o atmosferă caracterizată de tensiune și de nesiguranță.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

În acest context, au fost evocate două dintre personalitățile marcante ale orașului, care și-au pus amprenta asupra evoluției evenimentelor în perioada de la cumpăna anilor 1918 și 1919, din postura lor de președinți ai CNR Sebeș. Este vorba de protopopul greco-catolic Ioan Simu și de omologul său ortodox, Sergiu Medean, care și-au asumat responsabilitatea gestionării vieții urbei în momentele dificile din preajma Unirii. Cei doi au avut o contribuție importantă și la pregătirea participării sebeșenilor la Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie, de la alegerea delegaților și întocmirea credenționalelor, la deplasarea delegației orașului la Alba Iulia.

Atmosfera din sânul delegației este cunoscută în special datorită relatărilor lui Lucian Blaga, participant și el, alături de fratele său, Lionel, la marele eveniment. El a surprins bucuria și implicarea concetățenilor, sebeșenii intonând la Alba Iulia „Imnul Unirei”, compus special pentru acest eveniment de Ion Băilă.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

După înfăptuirea Unirii s-a urmărit consolidarea poziției administrației românești, proaspăt instituită, surprinzând activitatea primilor primari români după 1918, dr. Lionel Blaga, dr. Ioan Cușută și dr. Danil Tecău, ultima parte a expoziției evocând intrarea armatei române în Sebeș, la 1 ianuarie 1919.

Derularea evenimentelor premergătoare Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia a fost surprinsă folosindu-se literatura de specialitate existentă, dar și numeroase surse inedite aflate în fondurile Serviciului Județean Alba al Arhivelor Naționale ale României, în colecțiile Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și ale Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Vineri, 1 Decembrie, accesul în toate expozițiile muzeului este gratuit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare