Rămâi conectat

Politică Administrație

Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL: Cerem Guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, la mai puțin de 10 zile de la data anunțării acestei măsuri care îi distruge mai ales pe tinerii antreprenori!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Intenția guvernului Dăncilă de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, în nici 10 zile de la anunțarea măsurii, demonstrează că premierul și ministrul Muncii nu au cunoștințe economice nici măcar de nivelul unui elev de clasa a XI-a și își bat joc de mediul de afaceri.

Rezultatele majorării salariului minim vor fi dintre cele mai negative și vor fi suportate exclusiv de către firmele din România deja greu încercate de lipsa totală de predictibilitate a legislației fiscale și a muncii, dar aceasta e o realitate de care nu mai suntem străini.

Ceea ce nu se spune despre efectele acestei măsuri și ale creșterii continue a salariului minim, fără o analiză reală, este că una din consecințe o reprezintă mutarea întregii grile de salarizare dintr-o companie. Acest lucru se va întâmpla în momentul în care toți salariații vor solicita majorări, constatând că veniturile celor cu salariu minim se apropie de ale lor.

Mai mult, noua așezare fiscală va duce inevitabil la pierderea locurilor de muncă în zonele în care angajatorii nu mai pot susține același număr de angajați, optând pentru împărțirea aceluiași volum de muncă unui personal restructurat.

Alte companii, care deja au apelat la munca la negru, vor fi încurajate să o facă în continuare, văzând în asta singura soluție de a rămâne pe piață.

Foarte simplu și clar spus, creșterea artificială a salariului minim este o nouă măsură al cărei singur scop este creșterea veniturilor la bugetul de stat, și de această dată pe spatele celor din mediul de afaceri și din resursele generate tot mai greu de către aceștia.

Tineretul Național Liberal cere Guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim cu începere de la 1 noiembrie, în condițiile în care această prevedere i-ar distruge mai ales pe tinerii antreprenori. Este regretabil că astfel de persoane ajung să conducă un minister, în condițiile în care nu au avut nici măcar o firmă cu 3-4 angajați despre care știu că trebuie să le plătească lunar salariile și care, la rândul lor, au familii de întreținut.

Orice creștere a salariului minim să se facă în conformitate cu realitățile din economie, nu din pixul unui ministru vremelnic care vrea să mai câștige câteva voturi. De asemenea, introducerea unui salariu minim diferențiat, de 2.350 lei pe lună, pentru angajații cu studii superioare și pentru angajații cu 15 ani vechime este o prevedere profund discriminatorie la adresa tinerilor. Promovarea în baza unor criterii precum competența și meritocrația reprezintă un concept străin de actuala guvernare.

În egală măsură, subliniez haosul decizional din interiorul guvernului în condițiile în care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spunea că salariul minim nu trebuie impus în economie, în mediul privat.

Guvernul Dăncilă-Dragnea nu ar fi stare să facă un plan de business viabil pentru o firmă cu câțiva angajați, cu atât mai puțin să gestioneze economia unei țări. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care cei mai bine pregătiți tineri pleacă din România, alegând să își construiască viitorul departe de țara noastră.

Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL România


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea