Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alimente la preț redus timp de încă trei luni pentru români: Lista produselor cu adaos comercial plafonat ar putea fi modificată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alimente la preț redus timp de încă trei luni pentru români: Lista produselor cu adaos comercial plafonat ar putea fi modificată

Timp de încă trei luni, românii ar putea cumpăra alimente la preț redus. Guvernul dorește să extindă plafonarea până la finalul lunii aprilie și să facă schimbări pe lista de produse.

Guvernul vrea să extindă plafonarea până la sfârșitul lunii aprilie și să facă schimbări pe lista cu produse.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, românii ar putea cumpăra încă trei luni alimente la preț redus. Guvernul vrea să extindă plafonarea până la sfârșitul lunii aprilie și să facă schimbări pe lista cu produse.

Produsele ce rămân cu prețul redus

De pe lista cu cele 21 de produse care au acum adaos comercial plafonat vor fi scoase alimentele de sărbători, cum ar fi cozonacul, şi introduse altele noi, de sezon.

Guvernul a limitat adaosul comercial la 5% şi la o serie de alte produse importate. Printre acestea se numără uleiul, făina sau zahărul, însă rămâne de văzut dacă această măsură va fi prelungită.

Citește și: Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței: Plafonarea prețurilor la alimente a avut succes, dar trebuie găsit un nou mecanism pentru 2024

De asemenea, Guvernul insista că reducerile de la raft sunt substanțiale şi că plafonarea adaosului comercial a tăiat semnificativ din inflaţie.

Guvernul îi va chema la discuții pe retaileri şi procesatori, la începutul săptămânii viitoar, iar atunci vor trebui să se pună de acord pentru prelungirea măsurii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea