Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței: Plafonarea prețurilor la alimente a avut succes, dar trebuie găsit un nou mecanism pentru 2024

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței: Plafonarea prețurilor la alimente a avut succes, dar trebuie găsit un nou mecanism pentru 2024

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat luni că măsura privind plafonarea preţurilor la alimente de bază a avut succes, înregistrându-se reduceri substanţiale la lapte şi la produsele lactate, fructe şi legume.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Categoric, atât mecanismul din primăvară, care era mecanismul voluntar, cât şi mecanismul OUG, au avut efect. În ambele cazuri am văzut reduceri ale preţurilor, mai mult la lactate, mai puţin la produse din carne. Am văzut reduceri la toate categoriile de alimente. Evident, cele mai mari s-au înregistrat la cele sezoniere, fructe şi legume. Totuşi, reduceri substanţiale s-au înregistrat la lapte şi la produsele lactate şi reduceri destul de mici la produsele din carne”, a spus Chiriţoiu.

Însă, potrivit acestuia, trebuie găsit un nou mecanism pentru 2024, în condiţiile în care cel în vigoare trebuie să expire la începutul anului viitor.

„Au existat măsuri luate la începutul anului numai pe zona de lactate, extinse ulterior pe zona alimentelor de bază. Acum trebuie să găsim un nou mecanism pentru anul viitor. Măsurile gândite pe termen scurt şi-au atins obiectivul şi trebuie să găsim un mecanism care să funcţioneze şi în perioada următoare”, a mai spus Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei recomandă un mecanism voluntar, care are mai multă flexibilitate şi cred că are şanse să ducă la efecte bune pentru populaţie, fără a perturba relaţii economice, fără a perturba retaileri, dar mai ales producători.

„De la un produs la altul situaţia poate să difere”, a menţionat Chiriţoiu.

Măsura privind plafonarea prețurilor la alimente de bază a avut succes în reducerea prețurilor la anumite categorii de produse, în special la lapte și produse lactate, fructe și legume. Cu toate acestea, este nevoie de un nou mecanism pentru 2024, în condițiile în care cel în vigoare trebuie să expire la începutul anului viitor. Consiliul Concurenţei recomandă un mecanism voluntar, care are mai multă flexibilitate și este mai puțin perturbator pentru economia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea