Rămâi conectat

Politică Administrație

Alianța PSD-UNPR-PC ar putea prezenta marți tandemul președinte-premier. Dragnea: E posibil să apară şi „alte lucruri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dragnea08Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD a spus că este posibil ca marți, la şedinţa de coaliţie, să apară tandemul preşedinte-premier, el arătând că e posibil să apară, însă, şi „alte lucruri”.

Mâine (marţi – n.r.) va fi o discuţie constructivă. E posibil să apară un tandem, e posibil să apară şi alte lucruri, însă chiar cred că trebuie să fie o singură discuţie. Victor Ponta nu poate sta numai în negocieri şi discuţii despre asta”, a menţionat Dragnea.

El a arătat, pe de altă parte, că discuţia despre viitorul premier a fost anunţată de Victor Ponta, care „probabil are o strategie”.

„Dacă va avea loc o întâlnire mâine, dumnealui va decide”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă există în coaliţia care susţine Guvernul un acord pe cooptarea PLR la guvernare, el arătând că există „o discuţie”, dar menţionând că nu există, însă, o discuţie despre ce portofolii ar reveni formaţiunii conduse de Tăriceanu.

„Există o discuţie. Domnul Tăriceanu a participat la toate întâlnirile din coaliţie de când este preşedintele Senatului, absolut la toate. Fiind prezent acolo, a fost acceptat la aceste discuţii, la această colaborare, nu e o problemă cu cooptarea PLR la guvernare”, a spus Dragnea.

Întrebat ce portofolii ar urma să revină PLR, Dragnea a răspuns: „Nu există nicio discuţie despre portofolii. Nu s-a discutat, nu se va discuta nici azi, nici mâine despre portofolii în Guvern. Asta este exclus. Nu putem să discutăm lucrul ăsta”.

Premierul Victor Ponta a spus, duminică seară, că marţi se va întâlni cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare, iar împreună vor anunţa persoana sau persoanele care pot conduce „un guvern al României, pe baza proiectului USL”.

„Marţi mă voi întâlni cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare şi împreună vom anunţa persoana sau persoanele care pot conduce un Guvern al României pe baza programului USL, votat în 2012, până la alegerile din 2016, pentru că USL a câştigat alegerile în 2012”, a spus Ponta.

El a arătat că PLR, condus de Tăriceanu, va face parte din coaliţia de guvernare. „Marţi avem această discuţie şi ne vom asigura că programul USL, pentru care românii au votat 60% în 2012, va fi implemenat până la sfârşitul lui 2016″‘, a arătat Ponta.

Întrebat dacă Tăriceanu se menţine printre nominalizările pentru funcţia de premier, Ponta a precizat că discuţia va fi marţi după-amiază.

Întrebat dacă va face tandem cu persoana nominalizată pentru funcţia de premier, Ponta a precizat: „Este o decizie care aparţine coaliţiei, nu vreau să vin să spun doar pe cine vreau prim-ministru. Vreau să existe o decizie a coaliţiei de guvernare pentru că următorul prim-ministru va lucra cu coaliţia din Parlament”.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea