// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Alexandru Sinea, director DSP Alba: Dacă avem medici dispuși să profeseze, în secunda doi ne mobilizăm și facem centru de permanență

Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, ec. Alexandru Sinea, a declarat joi, fiind întrebat de jurnaliști de crearea unui centru de permanență în Alba Iulia, că acesta va fi înființat când medicii vor fi dispuși să profeseze, în condițiile în care aceștia au fost nemulțumiți, la ultimele întâlniri, de cei circa 300 de lei pentru gărzile de noaptea.

”La ultimele întâlniri la care s-a discutat de înființarea unui centru de permanență medicii de familie au fost nemulțumiți de bani, respectiv de cei circa 300 de lei pe noapte. DSP Alba a avut sprijin din partea Consiliului Județean, Primăriei Alba Iulia și Casei Județene de Sănătate pentru înființarea unui centru de permanență, însă ne-am împotmolit în urma refuzului medicilor de a profesa, fiind nemulțumiți de cei circa 300 de lei pe care i-ar fi primit pentru o noapte de muncă. Nu putem obliga pe nimeni”, a spus, joi, presei, directorul DSP Alba.

Declarația acestuia a venit după ce, șeful Unității de Primiri Urgențe Alba Iulia, Aurel Crișan, a spus, fiind întrebat de jurnaliști de înființarea unui centru de permanență, că directorul DSP Alba ar putea oferi mai multe detalii.

”Știu că se dorește înființarea unui centru de permanență. Degeaba dorește, Alexandru Sinea e un om care chiar vrea să facă, dacă va avea și sprijin rămâne de văzut. El chiar vrea să facă niște lucruri. Omul vrea să facă, vrea să implice DSP în activitatea medicală, nu că nu a fost implicată, dar la un alt nivel. Noi colaborăm foarte bine, ei fiind reprezentanții Ministerului în teritoriu, noi colaborăm în de aproape”, a spus Aurel Crișan, fiind întrebat de centru de permanență în contextul în care numărul pacienților care se prezintă la UPU Alba Iulia este foarte mare.

Alexandru Sinea a spus că s-au demarat procedurile pentru înființarea unui asemenea centru.

„Eu am luat legătura cu Primăria municipiului Alba Iulia, cu legea în față, și am zis, domnilor, legea prevede ca autoritatea publică locală, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, dacă constată că este necesar un astfel de centru de permanență să ia măsuri, să pună la dispoziție un spațiu, ori prin închiriere sau cumpărare, dotarea lui, servicii de pază precum și servicii de registratură și de curățenie. Primăria Alba Iulia a fost foarte deschisă. Ni s-a spus că doresc să ne pună la dispoziție o sumă de aproximativ 200.000 de euro, un spațiu adecvat, să fie ceva modern, complex care să aibă utilitate, pentru că nu facem un centru de permanență doar ca să îl avem, ci să descongestionăm UPU. Am discutat cu Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, ambele instituții mi-au spus că se implică la nivel maxim. Am primit sprijin total și de la Casa de Asigurări de Sănătate”, a spus Sinea.

Alexandru Sinea a adăugat că pacienții care se prezintă la UPU Alba Iulia trebuie să aibă o alternativă în privința consultațiilor medicale.

În acest context, el a declarat că Ministerul Sănătății se implică în înființarea unor centre comunitare integrate, pentru care primăriile din zone defavorizate pot primi finanțare europeană de până la un milion de euro.

”Acestea s-ar putea înființa în zonele defavorizate. Chiar și Alba Iulia poate fi considerată o zonă defavorizată având în vedere cele 53.000 de prezentări anuale în UPU, dintre care mai mult de 60% ar fi de competența unui centru de permanență”, a mai spus Alexandru Sinea.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Răspunsuri la Alexandru Sinea, director DSP Alba: Dacă avem medici dispuși să profeseze, în secunda doi ne mobilizăm și facem centru de permanență

 1. pilu 20.04.2017 la 15:29

  Ce te pui cu medicii de familie. Astia castiga nu gluma. Nu stau ei in 300 de lei. S’apoi astia nu stiu decat sa indrume, asa ca tot pe la spital o sa ajungi.
  Unde au mai fost infiintate astfel de centre ?

 2. elefantul 20.04.2017 la 19:23

  de ce nu copiati legea si procedurile din tr-o tara UE , in care lucrurile merg ? mai bine ne tot tragem noi cu presu’ … tot inventam centre de permanenta in loc de centre de triaj … Ce poate face doctorul cu stetoscopul in centru de permanenta ? trimite omul la UPU !

 3. ilie de la uzina 21.04.2017 la 9:49

  300 de lei este putin pentru un medic
  cum s-au gasit solutii pentru nevestele pedelistiilor, si acestea primesc 800 de ron lunar pentru frecat menta, putem gasi solutii si pentru medici
  facem centrul de permanenta la apa ctta
  sau la biblioteca judeteana.ca acolo sunt bani de salarii mari.

 4. varanel 21.04.2017 la 9:58

  cred ca din cum se exprima deducem ca tipul e putin paralel cu realitatea