Rămâi conectat

Actualitate

Alexandru Rafila propune donarea unei părți din vaccinurile primite către Republica Moldova: „Ar fi un semn de solidaritate din partea României”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Rafila, deputat al PSD a declarat că ar fi un semn de solidaritate ca România să doneze către Republica Moldova o parte din vaccinurile primite.

”Controlul pandemiei COVID 19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri. Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților”, a scris Rafila pe Facebook.

Vaccinurile împotriva COVID – 19 nu pot ajunge în Republica Moldova mai devreme de luna mai deoarece este pe la sfârșitul listei de așteptare dintre cele 92 de state din alianța globală pentru vaccinuri, potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În urmă cu o lună, Viorel Badea, președintele PNL Diaspora, a declarat că România va dona Republicii Moldova o parte dintre vaccinurile anti-coronavirus pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea