Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alexandru Rafila despre vaccinul anti-COVID-19: „Cu siguranță acest vaccin nu va fi obligatoriu nici pentru copii, nici pentru adulți, nici pentru altcineva”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a declarat, joi seara, că sub nicio formă vaccinul anti-COVID-19 nu va fi obligatoriu pentru populație. Vaccinul anti-COVID-19 nu va fi obligatoriu, el își va dovedi capacitatea și apoi va câștiga încrederea oamenilor, a declarat, joi seara, la Antena 3, prof. Alexandru Rafila.

„Cu siguranță acest vaccin nu va fi obligatoriu. Sau aceste vaccinuri, că nu discutăm doar de unul singur. Aceste vaccinuri sunt vaccinuri noi și una este să discuți despre vaccinuri DTP, cunoscute de zeci de ani și se cunoaște foarte bine eficacitatea sa, eventualitatea unor reacții adverse și așa mai departe și altceva e să discuți despre un produs nou, despre care lumea nu știe nimic și care a trecut doar prin niște studii clinice.

Cu siguranță acest vaccin nu va fi obligatoriu nici pentru copii, nici pentru adulți, nici pentru altcineva și în mod evident încrederea în vaccin trebuie construită, nu trebuie impusă, așa că eu sunt convins că această discuție legată de obligativitate cel puțin dacă discutăm de aceste vaccinuri noi nu este actuală”, spus Rafila.

Potrivit acestuia, OMS a făcut sondaje, inclusiv pentru România, și, în general, acceptabilitatea pentru acest vaccin e în jur de 50% din populație.

„Important e ca prin vaccinarea medicilor, a categoriilor la risc, încrederea în vaccin să crească, dar aceasta e condiționată de o foarte bună campanie de informare a populației care trebuie să fie sinceră, trebuie să fie transparentă, trebuie să fie profesionist făcută și atunci sigur că oamenii dacă văd că aceia care au primit vaccinul nu au dezvoltat reacții adverse, devin protejați în fața bolii, cu siguranță vor avea și ei încredere să se vaccineze”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

Profesorul Rafila a precizat că abordarea corectă asupra vaccinurilor anti-COVID-19 o putem avea după ce acestea vor fi evaluate și autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului.

„Până atunci, noi avem doar niște declarații ale companiilor producătoare, care au încheiat faza a treia a studiilor clinice, dar toate aceste documente urmează să fie evaluate de experți independenți de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) sau FDA din Statele Unite. Abia ulterior putem să avem informațiile pe care toți încercăm să le cunoaștem. Deocamdată sunt doar declarații ale producătorilor și pe baza declarațiilor nu se pot administra vaccinuri”, a mai spus Rafila.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea