Alexandru Rafila, despre numărul crescut de cazuri de coronavirus, în 24 de ore: „Astăzi și mâine vom putea să vedem care este trendul și să facem comentarii despre evoluția pandemiei în România”

După trei săptămâni de la începerea relaxării din 15 mai, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut, 238 în doar 24 de ore, spre deosebire de marți, când au fost înregistrate doar 119. În ultima săptămână este prima dată când numărul cazurilor trece de 200. Medicul Alexandru Rafila a explicat că „Astăzi și mâine vom putea să vedem care este trendul și atunci putem să facem comentarii despre evoluția pandemiei în România”.

„Este vorba de o creștere semnificativă de cazuri, rămâne să vedem dacă discutăm despre o situație singulară sau, ceea ce ar fi îngrijorător, întrăm într-un un trend crescător și următoarea săptămâna va fi mult mai sugestivă că să vedem care este într-adevăr situația din România.

ELIT

Dacă discutăm de focare, adică un număr mai mare de cazuri concentrate în două trei locuri, discutăm de o repartiție uniformă de cazuri noi, se pot lua măsuri de localizare și de închidere a acestor focare, dacă discutăm de o creștere la nivel național, situația este mai îngijorătoare pentru că arată o relaxare a oamenilor.

Astăzi și mâine vom putea să vedem care este trendul și atunci putem să facem comentarii despre evoluția pandemiei în România. Sunt relevante aceste trei zile pentru că arată de fapt situația de miercuri, joi și vineri, pentru că întotdeauna raportarea se face cu o zi în urmă”, a declarat Alexandru Rafila.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...