Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereş: ÎNFRÂNGERE sau VICTORIE – ATRIBUTE ALE SCRUTINULUI DEMOCRATIC!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Am parcurs împreună încercările încă unui scrutin democratic. Partidul Democrat Liberal îşi asumă cu responsabilitate rezultatul alegerilor parlamentare, rezultat care sancţionează, de fapt, neşansa ca partidul să se afle la guvernare într-un moment de criză economică globală. Pretutindeni în lume şi cu deosebire în Europa, guvernele au iniţiat programe de austeritate, profund antipopulare dar singurele în măsură să stabilizeze economia şi să reaşeze ţara pe un trend crescător. Guvernul Boc a scos ţara din criză dar cu preţul sacrificării capitalului său politic. Am convingerea că românii vor înţelege până la urmă că PDL merită respect pentru curajul dovedit şi pentru faptul că a pus, firesc, interesul naţional deasupra interesului de partid. S-au făcut şi greşeli: scăderea prea abruptă, chiar dacă temporară, a salariilor bugetarilor, creşterea TVA de la 19 la 24%, promovarea uneori a lipsei de competenţă şi, mai ales, lipsa unei comunicări potrivite cu populaţia. Aşa se explică votul negativ dat de populaţie, nu programului nostru politic ci programului economic de austeritate. Parcursul României în structurile europene şi euro-atlantice rămâne ireversibil.
Vreau să apreciez faptul că cetăţenii judeţului Alba şi-au păstrat în bună măsură încrederea în PDL, ca dovadă că aici am înregistrat cea mai bună medie de susţinere pe ţară. Această încredere reprezintă pentru noi cât o victorie. Doresc să-i asigur pe cei care m-au votat, pe toţi cetăţenii judeţului că PDL, chiar dacă a rămas în minoritate, va milita în continuare pentru valorile democraţiei şi statul de drept, şi se va constitui în scut de apărare a instituţiilor statului (ANI, DNA, Parchet General, Curtea Constituţională, CSM), care promovează lupta anticorupţie şi respectarea legalităţii. Vom susţine, pe de altă parte, orice iniţiativă legislativă menită să revitalizeze economia şi să aducă prosperitatea mult aşteptată cetăţenilor ţării şi, mai cu seamă, cetăţenilor judeţului Alba.
Folosesc prilejul pentru a ura tuturor un an mai bun, şi îi asigur că voi fi cu siguranţă, o dată în plus, vocea lor, reprezentantul intereselor lor în principalul for legislativ al ţării, Parlamentul României.
Cu respect şi consideraţie
Alexandru Pereş,
senator de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea