Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Ce oferim românilor în toamna lui 2014?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimele zile, presa locală este ”punctată” de subiecte politice interesante și care pot schimba viitorul societății românești:

Acțiunile „dreptei unite”, chiar dacă pentru unii sunt pași timizi și pentru alții chiar ipotetici, în fapt, reprezintă, pentru cei mai mulți, o serie de pași definitorii și necesari pentru reechilibrarea balanței politicii românești.

ACL, respectiv Alianța Creștin Liberală, nou născută în speranța revenirii la  normalitate, credință, dezvoltare economică, libera inițiativă și bineînțeles și solidaritate socială, dar prin principiul ”neajutoratului dă-i un pește și va avea de mâncare pentru o zi, dar învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața”.

În același timp nici stânga politică românească nu hibernează. Atentă la acțiunile dreptei, contraatacă și încearcă să-și consolideze poziția dominantă – deocamdată prin acțiuni mediatice de amploare în stilul latino-american, deplasând peste 6.000 de politruci PSD în ”bănia Craiovei”, aflată sub oblăduirea primăriței Olguța Vasilescu.

Din păcate, ambele acțiuni pregătitoare ale asaltului pentru fotoliul prezidențial au fost umbrite și puse la păstrare de alte evenimente, de astă dată dramatice, care au lovit un sfert din România, gestionate după ureche de guvernul Ponta-PSD, ai cărui miniștrii s-au dus la inundații doar pentru poze cu sinistrații, plecând imediat după ce televiziunile au tras cadrele necesare.

La Alba Iulia, laudele PSD-iste continuă de parcă am fi în plină campanie electorală. Se inaugurează, cu fast, birouri europarlamentare, fiind reîncălzite subiecte precum Ambasada Moților. Tineri PSD-iști – deveniți deja maturi în insuccesele electorale – laudă fondurile europene obținute direct de la Bruxelles ca soluție miraculoasă pentru moți, uitând însă să spună că accesul către Țara Moților se face ca în secolul trecut pentru că onor Guvernul PSD nu e în stare să reabiliteze măcar un drum național, dacă nu amândouă, deși ministrul transporturilor este al lor și au toate pârghiile necesare. Se laudă, în schimb, posibila candidatură a lui Victor Viorel Ponta, ca fiind soluția pentru un viitor mai bun clamând deja sloganul ”SCHIMBARE PÂNĂ LA CAPĂT”.

”Lăudacii PSD” uită însă voit acuzele tot mai dese aduse de presă și justiție acțiunilor total nelegale ale colegilor lor din fruntea unor Consilii Județene sau primării, miniștrii incompetenți, aliați politici corupți, parlamentari, traseiști, cazuri în care apare și numele domnului Ponta. Sau să fie aceasta miza pentru care el se vrea Președinte, pentru a căpăta o imunitate mai mare în fața justiției după ce numele său apare tot mai des în cazul Duicu?

Este clamată tinerețea ca soluție pentru reînnoirea clasei politice. Este o soluție bună, dar nu este singura soluție, iar tinerețea nu este o virtute în sine, ci trebuie să fie însoțită de .

O mare parte a societății românești, până acum tăcută, cinstită, muncitoare, și Inteligentă, care până acum a acceptat situația, trebuie să se trezească din amorțire și să reacționeze, ori participând la reconstrucția, remodelarea clasei politice, ori venind la vot.

Încet – încet se deschid cele 2 variante: stânga – lăudăroasă, mincinoasă, coruptă și fără vreo perspectivă clară europeană și dreapta – nesigură, deocamdată, dar dătătoare de speranță pentru cei care sunt conștineți de parcursul clar european al României!

Perioada care urmează și care nu este prea lungă ( până la alegerile prezidențiale),  va clarifica voința românilor.

Din punctul nostru de vedere nu este altă șansă de a mai demonstra încă o dată dacă este nevoie, faptul că românii și România fac parte din Europa democratică, progresistă, în care respectarea legilor și justiția liberă sunt condiții de nenegociat.

Senator PDL de Alba, Alexandru Pereş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea Fostul primar al orașului Câmpeni, Călin Andreș, care ar fi trebuit să fie candidatul PSD la Primăria Câmpeni, s-a retras. El nu va mai candida din cauza unor motive persoanele. Contactat telefonic de Ziarul Unirea, Călin Andreș a confirmat faptul că s-a retras din motive […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea