Rămâi conectat

Curier Județean

Alexandru Giurgiu vândut de FC Unirea Alba Iulia la Gaz Metan Severin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*”Alb-negrii” vor încasa suma de 25.000 de euro în contul transferului

Fundaşul albaiulian Alexendru Giurgiu (va împlini 20 de ani în luna septembrie) a fost vândut definitiv de FC Unirea Alba Iulia la divizionara secundă Gaz Metan Severin (locul 4 la finele turului în seria vestică cu 23 de puncte). Alba va încasa suma de 25.000 euro în două rate (prima de 5.000 euro până în 7 martie, iar restul la începutul lunii mai). Jucătorul de bandă stângă ce în cursul anului trecut a fost la un pas să prindă lotul naţional al României Under 19 pentru turneul final european disputat în ţara noastră este produs 100 la sută al clubului din Cetatea Marii Uniri. În prima parte a campionatului, Alexandru Giurgiu a jucat 12 întâlniri în „alb-negru”, iar în ediţia anterioară a înscris de trei ori pentru formaţia din oraşul natal. „El a vrut să plece, a fost opţiunea sa. Giurgiu vrea să facă pastul spre prima scenă, să evolueze la o echipă ce-şi propune mai mult decât noi, iar Severinul va ataca promovarea„, a declarat Vasile Trifan, vicepreşedintele unirist. Pe malul Dunării, Al. Giurgiu va fi coleg cu un alt ex-unirist, mijlocaşul Adrian Olah. Tranzacţia a fost intermediată de impresarul Eutin Bojin, fost oficial al Unirii până în vară, iar fotbalistul va semna un contract ce se va întinde pe o perioadă de patru ani şi jumătate. „Nu mai speram să se concretizeze mutarea, deşi în ultima săptămână am tot purtat discuţii cu Gaz Metan Severin. Este o altă echipă, cu alte pretenţii şi crted că voi reuşi să fac faţă exigenţelor. Mă despart cu un anumit regret de Unirea, echipa mea de suflet, dar din toate punctele de vedere reprezintă o opţiune bună că am plecat acum. Abia aştept să-mi revăd prietenii de la Alba în etapa a 7-a, pe „Cetate”, în special pe Silviu Mureşan„, a comentat Alexandru Giurgiu.

*800.000 de euro din transferuri din pepinieră

Suma ce va fi încasată pare una destul de mică în raport cu vârsta jucătorului, însă după ultimele transferuri (V. Florea şi M. Petrescu) şi menţinerea lui Bucurică, Giurgiu avea şanse reduse să prindă tricoul de titular. În ultimii doi ani FC Unirea a vândut constant tineri din propria pepinieră: Gicu Grozav (2010) pentru 350.00 euro la Standard Liege, Călin Cristea (2011) – pentru 70.000 euro la Pandurii Tg Jiu, Fabian Himcinschi (2011) pentru 105.000 euro la Empoli FC, respectiv Nicuşor Stanciu (2011) – pentru 254.000 euro la FC Vaslui, ultimele două transferuri în rate neachitate total. Rezultă un total de aproximativ 800.000 euro intraţi în contul grupării albaiuliene, nevoită să se despartă de tinerii promiţători pentru a supravieţui. În acelaşi context, al plecărilor, Unirea a renunţat la înregimentarea portarului Toderaş (ce s-a pregătit din toamnă la Alba) şi-l vizează pe goalkeeperul Clipici (Viitorul Unirea).

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea