Rămâi conectat

Curier Județean

Alexandru Giurgiu vândut de FC Unirea Alba Iulia la Gaz Metan Severin

Publicat

în

*”Alb-negrii” vor încasa suma de 25.000 de euro în contul transferului

Fundaşul albaiulian Alexendru Giurgiu (va împlini 20 de ani în luna septembrie) a fost vândut definitiv de FC Unirea Alba Iulia la divizionara secundă Gaz Metan Severin (locul 4 la finele turului în seria vestică cu 23 de puncte). Alba va încasa suma de 25.000 euro în două rate (prima de 5.000 euro până în 7 martie, iar restul la începutul lunii mai). Jucătorul de bandă stângă ce în cursul anului trecut a fost la un pas să prindă lotul naţional al României Under 19 pentru turneul final european disputat în ţara noastră este produs 100 la sută al clubului din Cetatea Marii Uniri. În prima parte a campionatului, Alexandru Giurgiu a jucat 12 întâlniri în „alb-negru”, iar în ediţia anterioară a înscris de trei ori pentru formaţia din oraşul natal. „El a vrut să plece, a fost opţiunea sa. Giurgiu vrea să facă pastul spre prima scenă, să evolueze la o echipă ce-şi propune mai mult decât noi, iar Severinul va ataca promovarea„, a declarat Vasile Trifan, vicepreşedintele unirist. Pe malul Dunării, Al. Giurgiu va fi coleg cu un alt ex-unirist, mijlocaşul Adrian Olah. Tranzacţia a fost intermediată de impresarul Eutin Bojin, fost oficial al Unirii până în vară, iar fotbalistul va semna un contract ce se va întinde pe o perioadă de patru ani şi jumătate. „Nu mai speram să se concretizeze mutarea, deşi în ultima săptămână am tot purtat discuţii cu Gaz Metan Severin. Este o altă echipă, cu alte pretenţii şi crted că voi reuşi să fac faţă exigenţelor. Mă despart cu un anumit regret de Unirea, echipa mea de suflet, dar din toate punctele de vedere reprezintă o opţiune bună că am plecat acum. Abia aştept să-mi revăd prietenii de la Alba în etapa a 7-a, pe „Cetate”, în special pe Silviu Mureşan„, a comentat Alexandru Giurgiu.

*800.000 de euro din transferuri din pepinieră

Elit - Gustul Desăvârșit

Suma ce va fi încasată pare una destul de mică în raport cu vârsta jucătorului, însă după ultimele transferuri (V. Florea şi M. Petrescu) şi menţinerea lui Bucurică, Giurgiu avea şanse reduse să prindă tricoul de titular. În ultimii doi ani FC Unirea a vândut constant tineri din propria pepinieră: Gicu Grozav (2010) pentru 350.00 euro la Standard Liege, Călin Cristea (2011) – pentru 70.000 euro la Pandurii Tg Jiu, Fabian Himcinschi (2011) pentru 105.000 euro la Empoli FC, respectiv Nicuşor Stanciu (2011) – pentru 254.000 euro la FC Vaslui, ultimele două transferuri în rate neachitate total. Rezultă un total de aproximativ 800.000 euro intraţi în contul grupării albaiuliene, nevoită să se despartă de tinerii promiţători pentru a supravieţui. În acelaşi context, al plecărilor, Unirea a renunţat la înregimentarea portarului Toderaş (ce s-a pregătit din toamnă la Alba) şi-l vizează pe goalkeeperul Clipici (Viitorul Unirea).

Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Publicat

în

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Sâmbătă, 14 mai a.c., ASCOR Iași a organizat ediția a VIII-a a evenimentului „Studentul ieșean”, la care au participat și tinerii ascoriști albaiulieni.

„Studentul ieșean”, unul din cele mai importante evenimente organizate de ASCOR Iași, a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, și, ca în fiecare an, a debutat cu participarea studenților la Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din Iași.

Elit - Gustul Desăvârșit

În continuare, studenții s-au deplasat către sala „Iustin Moisescu” din cadrul ansamblului mitropolitan, unde voluntarii ASCOR au organizat conferința cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”, susținută de părintele Serapion Pantea de la mănăstirea Partoș (jud. Timiș).

În cea de-a doua parte a zilei, tinerii studenți, organizați pe grupe de lucru, au participat la ateliere interactive organizate pe tema rugăciunii în viața creștinului. De asemenea, a avut loc evenimentul cultural Noaptea Muzeelor 2022, iar tinerii ascoriști ai celor două filiale s-au bucurat de vizitarea unor muzee din municipiul Iași.”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Mitropolia Ardealului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Publicat

în

PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pasionați de domeniul științei și de disciplina fizică, au obținut premii la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”.

Organizat începând cu anul 2003 de către de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest Timișoara, concursul are ca scop promovarea interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți. Anul acesta, concursul s-a desfășurat online atât la Facultatea de Fizică din Timișaora, cât și în centrele de concurs din Alba Iulia (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”), Reșița și Drobeta Turnu-Severin, reunind peste 300 de liceeni.

Premierea câștigătorilor a avut loc în weekend la Facultatea de Fizică din Timișoara, ocazie cu care, premianții au avut posibilitatea de a lua contact cu mediul academic, de la vizita facultatea, laboratoarele și sălile de curs și de a se familiariza cu dispozitivele experimentale din cabinetele de fizică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Elevii colegiului militar, coordonați de doamnele profesoare Dorina Filipescu, Sanda Irimie și Laura Ciobanu au obținut la acest concurs premii și mențiuni astfel:

Premiul II:
Eleva sergent Diana Olteanu (clasa a XII-a);
Eleva sergent Andreea Ghițoiu (clasa a XII-a);
Elev sergent major Andrei Zobrinschi (clasa a XII-a);
Premiul III:
Elev sergent Denis Rus (clasa a XII-a);
Eleva sergent Diana Dandu (clasa a XII-a);
Eleva plutonier adjutant Anamaria Șteopoae (clasa a XII-a);
Eleva sergent major Larisa Filip (clasa a XII-a);
Eleva sergent Maria Noja (clasa a XI-a);
Elev sergent Adi Tuță (clasa a XI-a).

Felicitări tuturor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Publicat

în

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, 14 – 15 mai 2022, la manifestările organizate în cadrul Sărbătorii Libertății de la Blaj, un eveniment care a îmbinat folclorul tradițional românesc, din prima zi, cu recitaluri susținute de Goran Bregovic și Delia, în a doua zi.

Proiectul cultural este dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor: Adunarea Națională de la Blaj. Astfel, evenimentul s-a desfășurat pe Câmpia Libertății din Blaj, locul istoric unde a avut loc Adunarea Națională din 1848.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziua de sâmbătă a fost dedicată folclorului autentic și a cuprins spectacolul extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății”, cu participarea Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal. Pe scenă au urcat artiștii Veta Biriș, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Alina Pinca, Cornel Borza, Mirela Mănescu, Traian Jurchela, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga și Maria Filimon.

Programul a fost completat cu momente de reconstituire istorică in memoriam: Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria. Concertul folcloric de pe Câmpia Libertății de la Blaj a fost prezentat, sâmbătă, de jurnalista Andreea Bogdan.

Sărbătorea Libertății de la Blaj a continuat în a doua zi, duminică, 15 mai 2022, cu recitaluri susținute, începând cu ora 19:00, de trupa „RE-BORN” din Blaj și apoi de îndrăgita artistă Delia.
Sărbătoarea Libertății s-a duminică seara cu un concert extraordinar susținut de Goran Bregovic.

Sărbătoarea Libertății este deja un eveniment de tradiție și are loc pe Câmpia Libertății din Blaj, locul de desfășurare al Adunării Naționale din 3/15 mai – 5/ 17 mai 1848. Această adunare a românilor transilvăneni, în timpul Revoluției de la 1848, a fost momentul exprimării publice a revendicărilor naționale, politice, religioase și sociale.

Sărbătoarea Libertății a fost organizată de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare