Rămâi conectat

Actualitate

ALERTĂ în România din cauza VIRUSULUI MISTERIOS depistat în China: Aproape 700 de cazuri au fost depistate doar în ultima săptămână, iar unul dintre focare este foarte aproape de județul nostru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
ALERTĂ în România din cauza VIRUSULUI MISTERIOS depistat în China: Aproape 700 de cazuri au fost depistate doar în ultima săptămână, iar unul dintre focare este foarte aproape de județul nostru

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că un misterios virus, care apăruse inițial pe teritoriul Chinei, s-a extins repede, ajungând chiar și pe teritoriul țării noastre.

Este vorba despre un coronavirus care produce o formă de pneumonie. Noul coronavirus a fost depistat în zona Wuhan din China și mulți dintre bolnavi au avut o legătură cu o mare piață, unde se vând en gross fructe de mare și animale.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la Sindrom Acut Respirator Sever și pneumonie.

Spitalele au fost informate de prezența lui, iar pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor au apărut avertizări de călătorie. Nu suntem în pericol, spun totuși oficialii, pentru că nu avem zboruri directe cu China. Pe de altă parte, în România, numeroasele cazuri de gripă și infecții respiratorii acute au determinat Ministerul Sănătății să anunțe debutul oficial al sezonului gripal.

„Pe 9 ianuarie, autoritățile chineze au făcut o determinare preliminară a unui nou coronavirus identificat la o persoană spitalizată cu pneumonie la Wuhan. Două zile mai târziu au emis informații suplimentare care actualizează numerele de caz la 41 și raportau un deces” a declarat Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt OMS.

Simptomele sunt comune mai multor boli respiratorii: curge nasul, febră, tuse, strănut, respirație dificilă.

Transmiterea s-ar face prin contact cu animale infectate sau prin consum de carne infectată și chiar dacă deocamdată nu s-a confirmat că pacienții îi pot imbolnăvi pe cei din jur, nu este exclusă nici transmiterea de la om la om.

Iar virusul nou a fost confirmat deja și în afara statului chinez, în Japonia și Thailanda. Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că putem asista la o răspândire pe scară largă a noului virus și recomandă tuturor țărilor monitorizare activă, prevenție și pregătiri pentru o eventuală intervenție.

Dr. Maria D Van Kerkhove, reprezentant OMS: „Sunt deja în curs investigațiile epidemiologice și așteptăm rezultatele acestora, dar da, este cu siguranță posibil să existe o transmisie limitată de la om la om. Există multe asemănări cu SARS și MERS.

În România au fost luate primele măsuri.

„Institutul Național de Sănătate Publică a informat DSP-urile, care au anunțat spitalele” a declarat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

Pe de altă parte, în România s-au înregistrat până acum două decese din cauza gripei.

Doar în ultima săptămână au fost diagnosticate 692 de cazuri și focare în județele Argeș, Brașov, Cluj, dar și în București. Oficial, a fost înregistrat debutul sezonului gripal.

Asta înseamnă că peste 25% din cazurile diagnosticate fac parte din același subtip de virus gripal. Nu vorbim de epidemie sau de măsuri speciale, dar autoritățile din sănătate le recomandă celor din spitale să refacă stocurile de materiale de unică folosință, de medicamente pentru tratarea virozelor și dezinfectant pentru curățarea mâinilor.

Peste 1,4 milioane de oameni din categoriile considerate cu risc mare de îmbolnăvire au fost vaccinați, iar medicii recomandă în continuare imunizarea.

Sursa: Știrile ProTV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea