Rămâi conectat

Ştirea zilei

ALERTĂ în China: Numărul deceselor COVID crește în Shanghai, în ciuda lockdownului și a măsurilor extrem de severe

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ în China: Numărul deceselor COVID crește în Shanghai, în ciuda lockdownului și a măsurilor extrem de severe

Bilanţul lockdownului din Shanghai a urcat duminică la 87 de morţi, în timp de autorităţile din Beijing au cerut „să se acţioneze fără întârziere” după o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în capitala Chinei, informează AFP, potrivit Agerpres.

China, care se confruntă de câteva săptămâni cu cea mai gravă recrudescenţă a pandemiei de coronavirus din ultimii doi ani, a plasat în lockdown aproape toată populaţia de 25 de milioane de locuitori din capitala sa economică, Shanghai, epicentrul acestui focar de infectări.

Autorităţile din Shanghai au anunţat duminică alte 39 de decese asociate COVID-19, care au ridicat la 87 bilanţul total al victimelor raportate de la începutul lockdownului decretat în metropola chineză.

De la începutul epidemiei, detectată iniţial în centrul Chinei la sfârşitul anului 2019, China a reuşit să limiteze bilanţul total la mai puţin de 5.000 de morţi şi la mai puţin de 200.000 de infectări, potrivit statisticilor oficiale, care sunt însă inferioare numărătorilor internaţionale.

Însă varianta Omicron i-a lovit din plin pe locuitorii din Shanghai, plasaţi în lockdown pe durată nedeterminată, în condiţii uneori deloc comode.

Mortalitatea reprezintă un motiv de îngrijorare, mai ales că rata de vaccinare este scăzută în rândul persoanelor vârstnice.

Cele 39 de decese au fost raportate la persoane în vârstă care sufereau de diverse patologii, precum hipertensiune, au precizat autorităţile locale.

În pofida unui lockdown strict, aproape 22.000 de noi cazuri pozitive au fost înregistrate duminică în Shanghai.

Cel mai mare oraş al Chinei a totalizat aproape o jumătate de milion de cazuri de COVID-19 de la începutul lunii martie.

La peste 1.000 de kilometri distanţă, capitala ţării, Beijing, a anunţat 22 de cazuri noi şi a avertizat că o acţiune „urgenţă” se impune pentru a stopa răspândirea infectărilor.

„Situaţia este gravă, întregul oraş trebuie să acţioneze fără întârziere”, a declarat sâmbătă în faţa presei o reprezentantă a sectorului medical din Beijing, Pang Xinghuo, dezvăluind că virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit cel mai probabil „într-o manieră invizibilă” în ultimele zile în capitala chineză.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea