ALERTĂ de la InfoCons: Măști care pot fi PERICULOASE, pe piața din România

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons, prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, atrage atenția pentru încă 6 măști de protecție neconforme, care sunt achiziționate în special în această perioadă.

Protecția Consumatorilor atrage atenția asupra unor alerte emise de Polonia și Belgia, legate de măști de protecție care pot fi periculoase pentru sănătate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Alerta se adaugă celor două transmise anterior, referitoare la 11 tipuri de măști.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Infocons transmite că alerta vizează masca JY.M9, în cazul căreia retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă: „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare”.

Masca se vinde în cutii de carton care conține 50 bucăți, iar alerta a fost transmisă de Polonia.

A doua și a treia alertă vizează măști de mărci necunoscute, unele produse în China, în cazul cărora, de asemenea, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă. Alertele au fost transmise tot de Polonia.

Apoi, Infocons atrage atenția asupra măștilor din China, marca Mars, în cazul cărora, deși există marcajul CE, nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism competent. În plus, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă.

O altă alertă vizează măști din marca Mei Shu Hu, la care retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 93 %). Alertă a fost transmisă de Belgia.

Cea de-a șasea alertă se referă la măștile din marca Protekcia, în cazul cărora retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 64 %). Acestea vin din mexic, iar alerta a emis-o Belgia.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419