Rămâi conectat

Curier Județean

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014-ALBA: Interes mai mare pentru vot în zona Aiud – Ocna Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vot multipluFață de turul I al alegerilor prezidențiale, prezența electoratului din zona Aiud-Ocna Mureș a fost ceva mai mare, dar sub așteptările celor două alianțe.

La ora 11.00, prezența la vot în municipiul Aiud a fost de 11.41% cu aproximativ trei procente mai mult decât în primul tur de scrutin. Potrivit datelor statistice până la ora respectivă s-au prezentat în fața urnelor pentru a-și exercita dreptul constituțional 2.568 de cetățeni, în primul tur la urne fiind prezenți 2.014 dintre electorii înscriși pe liste.

Se pare că la Ocna Mureș, la fel ca și în primul tur interesul elctoratului a fost mai mare. Până la aceeași oră, procentual în Ocna Mureș s-a realizat o prezență de 12,43% față de 9,35% cât a fost în primul tur. Altfel spus în turul al doilea, până la ora 11,00 au fost prezenți la urne un număr de 1.529 cetățeni cu aproape 400 mai mulți decât în primul tur de scrutin.

În comunele din jurul celor două localități urbane, situația nu a diferit cu mult, interesul pentru alegeri fiind crescător. Ca de obicei cel mai mare procentaj s-a realizat în comuna Hopârta, unde la ora 11 au votat 217 cetățeni  (23,25%) față de cei 172 (18,42%) care au participat la procesul electoral în primul tur. Evidențele paralele realizate de partide arată că prezența la vor în comunele din jurul municipiului Aiud și a orașului Ocna Mureș a fost: la Mirăslău 11,25%, adică 206 electori prezenți la urne, la Unirea un procent de 14,31% (600 electori), la Lunca Mureș 10,25% (211 electori), la Noșlac 11,80% (178 electori), Fărău 14,02 (190 electori), Rădești 12,89% (142 electori).

În mediul rural din apropierea celor două orașe, la ora 11,00, cea mai mică prezență la vot a fost înregistrată în comuna Lopadea Nouă, comună cu o populație majoritar maghiară, unde la ora respectivă și-au exprimat opțiunile doar 6,66% din populație, adică 154 electori.

Potrivit celor declarate de reprezentanții principalelor partide implicate în procesul electoral, cu toate că cifrele arată un interes mai mare al populației pentru aceste alegeri prezidențiale și se speră ca până la ora închiderii secțiilor de votare să se realizeze o prezență record.

Dorel Lazăr 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea