Ziarul Unirea

Alegeri parlamentare judeţul Alba | Radu Roncea: Legături Periculoase

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

România este azi victima unei legături traumatice susţinută de televiziuni, radiouri şi presă prin manipulare şi denaturare a realităţii. Victima numită România fie nu are suficientă stimă faţă de sine, ceea ce e o urmare directă a desfiinţării sentimentului naţional, fie acceptă această stare pentru că nu ştie cum ar putea trăi altfel.
România e pe cale să-şi piardă sufletul şi spun acest lucru deoarece eu personal definesc sufletul ca fiind totalitatea aspiraţiilor nobile, totalitatea viselor, încadrate într-o normă moral-creştină.
Care sunt azi aspiraţiile nobile ale românilor? Care sunt azi visurile românilor? Românii au ajuns să viseze la un loc de muncă, au ajuns să aspire la a-şi plăti rata la bancă sau la a-şi cumpăra o pereche de pantofi. Românii au ajuns să aspire şi să viseze la normalitate şi la un trai minim decent ca şi când normalitatea şi supravieţuirea ar fi idealuri ale existenţei.
Această neajutorare învăţată este efectul indiferenţei indusă iniţial poporului român de către Brucan, dar şi a culpabilizării la care este supus POPORUL Român, în mod sistematic de 23 de ani. Iniţial, românii au fost acuzaţi pe nedrept că şi-ar fi omorât conducătorul, pe Ceauşescu. Această acuzaţie venită din partea asasinilor adevăraţi a reuşit să fie distribuită fiecărui român învinuindu-l pe nedrept pe fiecare, în favoarea celui ce de fapt a săvârşit fapta. Această metodă de distribuire către populaţie a culpei a fost apoi folosită de nenumărate ori. S-a ajuns în cazul BANCOREXULUI să se distribuie către populaţie până şi datoriile făcute de către o gaşcă restrânsă şi… binenţeles nu sunt chiar puţini cei ce visează să distribuie realmente către populaţie şi datoriile externe publice private. Cineva acolo sus speră în continuare ca Poporul Român să nu se trezească şi să admită în continuare plătirea oalelor sparte de către ei.
Sunt mulţi cei ce spun că starea actuală a României e cauzată de mentalitatea şi modul de acţiune al românilor, încercând să distragă atenţia de la principalul vinovat. Zilnic în casa fiecăruia, politicienii aruncă mâţa moartă prin ecranul televizorului. Zilnic gunoiul făcut de cei ce ne conduc este distribuit fiecărui român în parte. Au creat legi strâmbe şi întortocheate pentru ca noi să fim obligaţi a le încălca şi mai apoi să fim învinuiţi că nu respectăm legea.
Au hotărât de capul lor să renunţăm la Bucovina şi Basarabia spunând apoi că-i voinţa poporului. Apoi au pus pe alţii să condamne poporul că-i un popor iresponsabil şi incult. Ei acţionează în numele nostru dar în interesul lor personal, pentru ca mai apoi să ne învinovăţească tot pe noi de gunoaiele ce le fac zilnic. Au angajat o armată de mediatori politici să ne convingă că Politica din România e oglinda societăţii, şi că lucrurile nu merg bine în ţară datorită mentalităţii. Au uitat însă să precizeze faptul că mentalitatea din România e impusă tot de către ei, au uitat să spună că legile din România sunt strâmbe tocmai pentru a-l obliga pe român să le încalce.
Acestea sunt motivele reale pentru care PP-DD e demonizat. Cum ar putea ei să admită un partid ce-şi doreşte simplificarea legilor, cum ar putea ei să accepte un partid care să reprezinte interesele cetăţeanului, interesele poporului… care popor? Pentru ei acest lucru e nu numai de neacceptat dar e şi de neînţeles deoarece ei cred că România e o proprietate privată a lor. Politicienii scoşi la rampă de către EI sunt simpli actori, actorii lor, ai celor ce asupresc ţara de 23 de ani. Politicienii PP-DD-ului sunt actorii POPORULUI, şi ei au în spate un întreg Popor sătul de slugărnicie şi demagogie.
PP-DD este o apă curgătoare şi cristalină care până pe 9 decembrie va colecta şi alte izvoare. Apele se strâng! Pe 9 decembrie PP-DD va fi un fluviu al speranţei. USL şi ARD sunt şi vor rămâne bălţi cu apă stătută, bălţi legate între ele de un canal secret numit TRASEISM politic. Gândiţi-vă la schimbare, vorbiţi despre schimbare, faceţi schimbarea.
Revoluţia din decembrie 1989 a fost făcută de către tineri prin sacrificiu uman şi furată apoi de neocomunişti bătrâni şi vicleni, prin demagogie. Revoluţia din 9 Decembrie se face tot de către tineri, care-şi vor trezi părinţii şi bunicii ducându-i la vot, şi va fi păstrată tot de către tineri.
În decembrie 89, aveam 17 ani, eram pe străzile Sibiului în bătaia puştii, acum… sunt tot pe străzi, pe mii de garduri şi sute de stâlpi, pe afişaje şi-n cutiile poştale, pe străzi ce nu le-am colindat niciodată, prezentându-mă la oameni ce nu i-am cunoscut niciodată, supus batjocurei şi acuzelor nedrepte dar sortit victoriei. Sunt un tânăr ajuns la vârsta maturităţii ce ţine în mână stindardul libertăţii, al tinereţii, al speranţei şi al victoriei.
Pe 9 Decembrie, tinerii se vor ridica în picioare şi odată cu ei se vor ridica şi străbunii, bunicii şi părinţii. Pe 9 Decembrie vom năvăli în Cetatea Puterii Corupte, o vom demola şi vom construi în locul ei o Cetate a Iubirii! PP-DD e Pentru Progres Demnitate şi Democraţie şi cei ce nu cred nu sunt alţii decât străjerii Cetăţii Corupte Ce va deveni poveste. România s-a trezit şi soarele va răsări curând.

Radu RONCEA, candidat PP-DD Colegiul 2 (Sebeş-Blaj) la Camera Deputaţilor

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Suspendarea permisului de conducere: Instanțele nu mai pot reduce perioada sau decide înlăturarea măsurii

Judecătorul nu poate aprecia proporționalitatea măsurii, mai clar, nu poate să stabilească dacă era necesară sau nu în raport de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

gelu 23 noiembrie 2012 at 12:57

România este azi victima unei legături traumatice susţinută de televiziuni, radiouri şi presă prin manipulare şi denaturare a realităţii.

-n-am inteles nimic din fraza asta sunt mai greu de cap.legaturi traumatice cu cine sau cu ce??

poate cineva sa ne traduca si noua ce a vrut domnu din imagine sa ne transmita?

gelu 23 noiembrie 2012 at 13:00

România este azi victima unei legături traumatice susţinută de televiziuni, radiouri şi presă prin manipulare şi denaturare a realităţii.

legaturi traumatice cu cine sau cu ce?
oare ce a vrut sa ne transmita domnu candidat?

contribuabilu` 23 noiembrie 2012 at 15:26

Combate bine autorul- mai dihai ca Rica Venturiano la „Vocea patriotului nationale”,nu am inteles mare lucru din articol da un exemplu tot imi vine sa ii dau. La un concurs intre soimii patriei si militieni , acestia din urma au iesit pe locul 2. Una din intrebari era „ce scrie pe toate gardurile?” Copiii au raspuns: ‘traiasca lupta pt pace!” Roncea – tu sti ce au raspuns militienii? Ca uite te-ai scremut, ai dat o caruta de bani (de unde vere – ca sunteti de-ai poporului, adica saraci lipiti?)si te-ai vazut pe toate gardurile.

psd 23 noiembrie 2012 at 23:11

…caruta de bani a dat-o usl pe banere si pixuri, un afis e 30 de bani, un banner 1000 de lei! Asta era bun independent! bun articol…daca nu era campanie electorala l-ar fi inteles mai multi!

rizoacad.arges 23 noiembrie 2012 at 23:39

Textul de mai jos (integral), copiat pe o fla A4, a fost pus in trei exemplare in Cutia Postala a lui Dan Diaconescu la locuinta lui din Primaverii, si a fost transmis la Targul de Carte urmatorilor:
Radu Moraru (Nasul), Grigore Cartianu, Alex Stefanescu, Adrian Videanu, Stefan Vlaston, Mircea Mihaies ( Turcescu m-a refuzat, dar mi-a promis Radu Moraru ca i-o va transmite el).

Cei ce NU SUNT lasi, mancurti, mercenari, etc., vor aduce acest text la cunostinta opiniei publice, cu toata forta si convingerea lor, servind astfel interesele Romaniei, ale poporului roman, si, deci, pe ale urmasilor lor!

GANDURI si ACTIUNI pentru VIITORUL ROMANIEI si al POPORULUI ROMAN!

APEL, catre romanii INTELIGENTI si PATRIOTI!
(Cei care nu intrunesc cele doua calitati pot sa ignore acest text.)

DRAGI ROMANI! Avem DATORIA fata de Tara, si fata de urmasi, sa facem orice efort va fi necesar in actiunea de a inlocui, cat mai URGENT, actuala “politica pentru Ciolan” (care ne-a prabusit generalizat), cu “politica pentru Patrie”!

De ce? Pentru ca “politica pentru Ciolan” presupune politicieni si functionari publici Lacomi, Mincinosi, Hoti, Tradatori, Iresponsabili, Nesimtiti, etc., iar votul este bezmetic si manipulat, transformand alegerile in farse electorale, care rezulta din materializarea obsedantei intrebari: “Eu cu cine votez?”
In cazul “politicii pentru Patrie”, VICIILE de mai sus sunt EXCLUSE!
…………………………………………………………..
Ultimul adresant, in acesata chestiune, a fost jurnalistul ION CRISTOIU. Dar ION CRISTOIU fiind prototipul jurnalistului si politicianului MANCURTIZAT, pe care nu-l intereseaza Romania, nu a schitat niciun gest!
……………………………………………
Vezi textul integral pe blogspot “Dreptate pentru toti”!

PS. Romani! Aveti SOLUTIA pentru scoaterea Romaniei din MOCIRLA politica si morala, in care balteste de 23 de ani! Veti ACTIONA, ori preferati „Somnul Ratiunii”?

psd 24 noiembrie 2012 at 0:01

acum am vazut si IP-UL contribuabilului….militeanu tot militean ramane…i-si schimba numele si discursul dupa pasiuni!

cetatea Sebesului 24 noiembrie 2012 at 17:05

Politicienii PP-DD sunt cei mai oribili actori ai minciunii politice adresata de dan diaconescu poporului roman. Acest Romcea se compara si se comporta intocmai ca Himler. Prin dan diaconescu supermincinosul,comsa „fetita ” pupatoare de fundul lui dd ,romcea care publica articole scrise de nevinovatul de pe secas,marincas militianul oribil,bibolar dresor de caini ceausisti,vor sa impuna Romaniei un regim strict ;va dau tot ce vreti daca mie imi dati totul. Romania este o propietate privata pe care ei o revendica ;dati-mi tot ce este al vostru ca sa imi reantregesc ce este al meu. Faceti schimbarea si lasati-va pe mana unor excremente ale lui diaconescu.Si apoi tineti-va de burta de foame. Astia -ppdisti- aiuriti. Si daca le dati votul naveti decat .O sa regretati in fiecare decembrie asa cum regretati alt mincinos.

contribuabilu` 24 noiembrie 2012 at 17:08

Mai psd (ca PSD-ist nu esti !) oare cunosti tu ce inseamna ID ? Ca dupa cum desparti isi in i-si, ai terminat (daca ai terminat ?!)vreo scoala primara pe undeva la ff. Sau poate ai vreo doua-trei specializari si masterate la vreo fabrica de diplome, ca atunci se explica BRANCONIERULE !

cetatea Sebesului 24 noiembrie 2012 at 17:12

Numai asa primeam raspuns de la un tampit ca tine. Eu vreau raspuns de la ddisti .

Comentariile sunt oprite