Rămâi conectat

Actualitate

Alegeri parlamentare judeţul Alba | Radu Roncea: Legături Periculoase

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România este azi victima unei legături traumatice susţinută de televiziuni, radiouri şi presă prin manipulare şi denaturare a realităţii. Victima numită România fie nu are suficientă stimă faţă de sine, ceea ce e o urmare directă a desfiinţării sentimentului naţional, fie acceptă această stare pentru că nu ştie cum ar putea trăi altfel.
România e pe cale să-şi piardă sufletul şi spun acest lucru deoarece eu personal definesc sufletul ca fiind totalitatea aspiraţiilor nobile, totalitatea viselor, încadrate într-o normă moral-creştină.
Care sunt azi aspiraţiile nobile ale românilor? Care sunt azi visurile românilor? Românii au ajuns să viseze la un loc de muncă, au ajuns să aspire la a-şi plăti rata la bancă sau la a-şi cumpăra o pereche de pantofi. Românii au ajuns să aspire şi să viseze la normalitate şi la un trai minim decent ca şi când normalitatea şi supravieţuirea ar fi idealuri ale existenţei.
Această neajutorare învăţată este efectul indiferenţei indusă iniţial poporului român de către Brucan, dar şi a culpabilizării la care este supus POPORUL Român, în mod sistematic de 23 de ani. Iniţial, românii au fost acuzaţi pe nedrept că şi-ar fi omorât conducătorul, pe Ceauşescu. Această acuzaţie venită din partea asasinilor adevăraţi a reuşit să fie distribuită fiecărui român învinuindu-l pe nedrept pe fiecare, în favoarea celui ce de fapt a săvârşit fapta. Această metodă de distribuire către populaţie a culpei a fost apoi folosită de nenumărate ori. S-a ajuns în cazul BANCOREXULUI să se distribuie către populaţie până şi datoriile făcute de către o gaşcă restrânsă şi… binenţeles nu sunt chiar puţini cei ce visează să distribuie realmente către populaţie şi datoriile externe publice private. Cineva acolo sus speră în continuare ca Poporul Român să nu se trezească şi să admită în continuare plătirea oalelor sparte de către ei.
Sunt mulţi cei ce spun că starea actuală a României e cauzată de mentalitatea şi modul de acţiune al românilor, încercând să distragă atenţia de la principalul vinovat. Zilnic în casa fiecăruia, politicienii aruncă mâţa moartă prin ecranul televizorului. Zilnic gunoiul făcut de cei ce ne conduc este distribuit fiecărui român în parte. Au creat legi strâmbe şi întortocheate pentru ca noi să fim obligaţi a le încălca şi mai apoi să fim învinuiţi că nu respectăm legea.
Au hotărât de capul lor să renunţăm la Bucovina şi Basarabia spunând apoi că-i voinţa poporului. Apoi au pus pe alţii să condamne poporul că-i un popor iresponsabil şi incult. Ei acţionează în numele nostru dar în interesul lor personal, pentru ca mai apoi să ne învinovăţească tot pe noi de gunoaiele ce le fac zilnic. Au angajat o armată de mediatori politici să ne convingă că Politica din România e oglinda societăţii, şi că lucrurile nu merg bine în ţară datorită mentalităţii. Au uitat însă să precizeze faptul că mentalitatea din România e impusă tot de către ei, au uitat să spună că legile din România sunt strâmbe tocmai pentru a-l obliga pe român să le încalce.
Acestea sunt motivele reale pentru care PP-DD e demonizat. Cum ar putea ei să admită un partid ce-şi doreşte simplificarea legilor, cum ar putea ei să accepte un partid care să reprezinte interesele cetăţeanului, interesele poporului… care popor? Pentru ei acest lucru e nu numai de neacceptat dar e şi de neînţeles deoarece ei cred că România e o proprietate privată a lor. Politicienii scoşi la rampă de către EI sunt simpli actori, actorii lor, ai celor ce asupresc ţara de 23 de ani. Politicienii PP-DD-ului sunt actorii POPORULUI, şi ei au în spate un întreg Popor sătul de slugărnicie şi demagogie.
PP-DD este o apă curgătoare şi cristalină care până pe 9 decembrie va colecta şi alte izvoare. Apele se strâng! Pe 9 decembrie PP-DD va fi un fluviu al speranţei. USL şi ARD sunt şi vor rămâne bălţi cu apă stătută, bălţi legate între ele de un canal secret numit TRASEISM politic. Gândiţi-vă la schimbare, vorbiţi despre schimbare, faceţi schimbarea.
Revoluţia din decembrie 1989 a fost făcută de către tineri prin sacrificiu uman şi furată apoi de neocomunişti bătrâni şi vicleni, prin demagogie. Revoluţia din 9 Decembrie se face tot de către tineri, care-şi vor trezi părinţii şi bunicii ducându-i la vot, şi va fi păstrată tot de către tineri.
În decembrie 89, aveam 17 ani, eram pe străzile Sibiului în bătaia puştii, acum… sunt tot pe străzi, pe mii de garduri şi sute de stâlpi, pe afişaje şi-n cutiile poştale, pe străzi ce nu le-am colindat niciodată, prezentându-mă la oameni ce nu i-am cunoscut niciodată, supus batjocurei şi acuzelor nedrepte dar sortit victoriei. Sunt un tânăr ajuns la vârsta maturităţii ce ţine în mână stindardul libertăţii, al tinereţii, al speranţei şi al victoriei.
Pe 9 Decembrie, tinerii se vor ridica în picioare şi odată cu ei se vor ridica şi străbunii, bunicii şi părinţii. Pe 9 Decembrie vom năvăli în Cetatea Puterii Corupte, o vom demola şi vom construi în locul ei o Cetate a Iubirii! PP-DD e Pentru Progres Demnitate şi Democraţie şi cei ce nu cred nu sunt alţii decât străjerii Cetăţii Corupte Ce va deveni poveste. România s-a trezit şi soarele va răsări curând.

Radu RONCEA, candidat PP-DD Colegiul 2 (Sebeş-Blaj) la Camera Deputaţilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea