Rămâi conectat

Politică Administrație

Alegeri locale parțiale, în comuna Horea: Candidatul PNL, Nicola Marin, câștigător în două din șase secții de vot

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Candidatul PNL la alegerile locale parțiale în comuna Horea, Nicola Marin, este câștigător în două dintre cele secții de vot, la Pătrăușești și Preluca, potrivit reprezentanților Biroului de Circumscripție Comunală.

Până la ora transmiterii acestei știri, 22.40, s-au numărat voturile din două secții de vot, în comuna Horea, județul Alba.

La secția de la Pătrușești s-au prezentat 99 de alegători, dintre cei 139 înscriși pe liste, Nicola Marin (PNL), fiind votat de 63 de alegători, Florin Neag (PSD) de 35 de localnici, în vreme ce Ispas Mateș (PMP) a primit un singur vot.

La secția din localitatea Preluca s-au prezentat 58 dintre cei 63 de alegători înscriși pe liste. Marin Nicola a primit 44 de voturi, în vreme ce Florin Neag a fost votat de 14 cetățeni. Niciun localnic nu a votat cu Ispas Mateș, 4 voturi fiind astfel considerate nule.

Prezența la vot în comuna Horea a fost de 77,32%, a doua cea mai mare din țară, după cea din județul Sălaj, potrivit Autorității Electorale Permanente. La Horea au votat 1.316 de persoane, din cei 1.702 așteptați la urne.

Horenii au fost așteptați să voteze în cele șase secții amenajate în satele Horea, Trifești, Giurgiuț, Mătișești, Pătrăușești și Preluca. Cel mai mare număr de alegători, respectiv 632, sunt așteptați la urne la secția nr. 270, din Horea, iar cei mai puțini, 63, la secția nr. 275, din Preluca.

În comuna Horea din Munții Apuseni se organizează alegeri după ce Corneliu Olar, ales primar în iunie 2016, a demisionat în luna decembrie când a obținut un mandat de deputat.

În cursă pentru primărie s-au înscris Nicola Marin (PNL), viceprimar cu atribuții de primar, Florin Neag (PSD), susținut de ALDE și Ispas Mateș (PMP).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea