Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Albaiulienii vor ajunge mai repede la Cluj Napoca: Drumul EXPRES Turda-Tureni va face conexiunea între A3 și implicit A10. Proiectul a fost lansat în licitație publică și va fi realizat în mai puțin de doi ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Construirea Drumului Expres Turda – Tureni, care va face legătura Cluj-Autostrada Transilvania a fost scos la licitație pentru execuție. Realizarea acestui tronson în mai puțin de doi ani va permite o conexiune directă între A3 (Turda) și DN1 (Zona Tureni).

Anunțul de licitație pentru construirea Drumului Expres Turda – Tureni a fost publicat, joi, 23 februarie, în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).

Realizarea drumului expres, va scurta timpul dintre Alba Iulia și Cluj Napoca cu 14 minute, potrivit unui calcul din studiul de trafic al proiectantului. La Nodul Turda se va ieși de pe autostrada A10, iar după câteva minute de mers se va intra în noul nod.

Valoarea estimată a contractului este de 569,23 de milioane de lei.

Obiectul contractului îl reprezintă execuția lucrărilor la drumul expres dintre Autostrada A3 (Zona Turda) și Drum Național DN1 (Zona Tureni). În cadrul valorii estimate au fost incluse rezerve de implementare în conformitate cu OUG 101/2020 în cuantum de 16,74 de milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este compusă din: perioada de execuție de 18 luni și perioada de garanție de minim 60 de luni.

Contractul va fi finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027, și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 aprilie 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea