Rămâi conectat

Actualitate

Albaiulienii îşi pot plăti taxele şi impozitele de acasă, printr-un simplu click

Publicat

în

De la 1 martie 2011 cetăţenii municipiului Alba Iulia îşi vor putea plăti taxele şi impozitele de acasă, on-line, printr-un simplu click, graţie unui proiect în valoare de 2,3 milioane lei implementat de Primăria Alba Iulia şi finanţat în cea mai mare parte prin Programul Operaţional Sectorial. Pe lângă acest serviciu, cetăţenii mai pot beneficia şi de alte facilităţi precum accesarea unei game largi de informaţii de interes personal sau general: stadiul unor cereri adresate instituţiei, evidenţa bunurilor deţinute, posibilitatea identificării rapide a obiectelor de tip clădiri sau terenuri prin utilizarea nomenclatorului de adrese poştale gestionat prin intermediul modulului Urbanism, înregistrarea gospodăriilor şi a persoanelor juridice deţinătoare de terenuri agricole etc. Practic, proiectul pune la dispoziţia cetăţenilor municipiului Alba Iulia un portal ce va funcţiona ca punct unic de acces pentru cetăţeni dar şi pentru mediul de afaceri, menit să înlocuiască, în condiţii de securitate a tranzacţiilor, deplasarea la ghişeu şi interacţiunea fizică dintre cetăţean sau delegatul unei companii şi funcţionarul public. Portalul funcţionează ca o extensie a paginii de internet a Primăriei Alba Iulia şi poate fi accesat de la aceeaşi adresă – www.apulum.ro. Servicii precum depunerea unei petiţii on-line, căutarea unor documente de urbanism, a unor acte de registratură sau accesarea hotărârilor de Consiliu Local nu necesită crearea unui cont special de utilizator. Acesta este necesar doar atunci când o persoană doreşte să îşi plătească taxele on-line sau solicită depunerea unor documente.
Albaiulienii nu vor fi total scutiţi de mersul la Primărie, în condiţiile în care legislaţia în vigoare pretinde ca anumite documente, precum cele de urbanism, să fie înmânate pe hârtie. Serviciul nu va fi de prea mare ajutor nici albaiulienilor plecaţi la muncă în străinătate care doresc să-şi plătească taxele şi impozitele on-line, întrucât acest serviciu este permis numai celor care, după ce îşi creează un cont pe noul portal, se prezintă personal la Primăria Alba Iulia pentru a fi autentificaţi.

Reprezentanţii administraţiei locale speră ca numărul beneficiarilor acestui serviciu să crească în următorii ani, pe măsură ce accesul la internet al albaiulienilor creşte şi el. Numărul estimat de beneficiari direcţi şi indirecţi este de cel puţin 50.000 de persoane. Pentru a răspunde solicitărilor cetăţenilor prin acest nou serviciu de internet, 200 de angajaţi ai Primăriei Alba Iulia au fost instruiţi în acest sens, în fiecare departament al instituţiei existând astfel de persoane. „De la 1 martie Primăria Alba Iulia va fi deschisă 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Am implementat acest sistem pentru cetăţenii din Alba Iulia, chiar dacă probabil unii vor fi mai reticenţi la început să-şi plătească impozitele şi taxele on-line. Datoria noastră, ca administraţie, este să fim pregătiţi să lucrăm electronic, să venim în întâmpinarea cetăţenilor. Suntem printre puţinele primării din ţară care au implementat un astfel de sistem pentru administraţie. Mai este un pas de făcut, acela ca cetăţenii să aibă încredere în internet”, a precizat ieri primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, în cadrul conferinţei ce a marcat finalizarea proiectului. Sistemul este deja operaţional însă, aşa cum au precizat reprezentanţii societăţii care l-au realizat – S.C. Industrial Software SRL Sibiu, la 1 martie 2011 el va fi lansat oficial. (I.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Pensie pentru românii care au lucrat în Italia: Ce se întâmplă cu certificarea şi confirmarea stagiilor de cotizare ale românilor care lucrează în această ţară

Publicat

în

Pensie pentru românii care au lucrat în Italia: Ce se întâmplă cu certificarea şi confirmarea stagiilor de cotizare ale românilor care lucrează în această ţară

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că România va colabora cu Italia pentru certificarea şi confirmarea stagiilor de cotizare a cetăţenilor români care lucrează în această ţară, cu scopul de a scurta timpul de aşteptare pentru cei care au dreptul la pensie.

„Ceea ce noi am stabilit astăzi împreună este foarte important pentru cetăţenii ambelor ţări. Pe lângă prietenia deja cunoscută dintre Italia şi România astăzi ne-am împrietenit şi mai mult la nivel de ministere ale Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Politicilor Sociale din Italia şi am stabilit foarte clar o colaborare intensă şi apropiată pentru a rezolva în primul şi în primul rând câteva lucruri extrem de importante. (…) am stabilit foarte clar o cooperare în ceea ce înseamnă certificarea şi confirmarea stagiilor de cotizare a cetăţenilor români care lucrează în Italia şi să lucrăm împreună pentru a scurta cât mai mult acest timp de aşteptare pentru că cetăţenii au dreptul pensie şi noi trebuie să ne ocupăm cât mai rapid pentru a le deschide acest drept „, a precizat Budăi.

Detalii despre înfiinţarea Autorităţii Europene a Muncii

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, el a vorbit şi despre înfiinţarea Autorităţii Europene a Muncii, un dosar extrem de important pentru Uniunea Europeană finalizat pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în anul 2019.

„Pe lângă acest lucru, vreau cu mândrie dar şi cu modestie să vă aduc aminte de un aspect. Atunci când am avut onoarea să fiu iarăşi ministru pentru prima oară, în 2019, pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene am înfiinţat sau am finalizat un dosar extrem de important pentru Uniunea Europeană şi anume înfiinţarea Autorităţii Europene a Muncii. Am stabilit împreună cu domnul ministru că prin această autoritate echipele noastre mixte de inspectori din Italia şi din România vor participa la grupuri de lucru şi de profesionalizare şi de armonizare a condiţiilor de lucru şi a legilor din Italia şi România, astfel încât la controalele ulterioare mixte care se vor desfăşura bineînţeles şi în România şi în Italia să ne fie mult mai uşor să facem acest lucru”, a subliniat şeful de la Muncă.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Carantină obligatorie pentru pacienții infectați cu variola maimuței: Care este prima țară care a introdus măsura

Publicat

în

Carantină obligatorie pentru pacienții infectați cu variola maimuței: Care este prima țară care a introdus măsura

Prima țară din lume care a introdus carantina obligatorie, timp de 21 de zile, pentru persoanele cu variola maimuței este Belgia. Patru cazuri de îmbolnăvire au fost raportate în țară, în ultima săptămână.

Autoritățile sanitare belgiene au luat această decizie vineri, scrie presa din Belgia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Contacții celor infectați cu variola maimuței nu sunt obligați să se autoizoleze, dar trebuie să fie atenți, mai ales dacă intră în contact cu persoane vulnerabile.

Variola maimuță este o boală din aceeași familie cu variola, iar simptomele includ o erupție cutanată, febră, dureri musculare și dureri de cap. Variola maimuță are o mortalitate mai scăzută decât variola, de sub 4%. Experții sunt însă îngrijorați de răspândirea neobișnuită a bolii în afara Africii, acolo unde este întâlnită frecvent.

Institutul de Boli Tropicale din Belgia a transmis că riscul apariției unui focar mai mare în țară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir .

Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, coordonator al laboratorului național pentru Covid-19, a anunțat printr-un mesaj pe Twitter că un al patrulea caz de variola maimuței a fost confirmat în țară. „Pacientul este tratat în Valonia și are legătură cu un eveniment de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a scris el, referindu-se la un festival care a avut loc în acel oraș, în mai.

Sâmbătă, Organizația Mondială a Sănătății a raportat că 92 de cazuri au fost confirmate în 12 țări, 28 de cazuri suspecte fiind investigate. Au fost confirmate cazuri de variola maimuță în Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, SUA, Canada și Australia.

În Marea Britanie, Susan Hopkins, responsabil al agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA), a declarat duminică pentru BBC că zilnic s-au detectat mai multe cazuri de variola maimuţelor.

Ministrul britanic al Educaţiei, Nadhim Zahawi, a spus că Guvernul britanic tratează problema ”foarte, foarte serios”.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi măsuri sociale pentru români: Ratele la bănci vor fi amânate, salariile bugetarilor, majorate și pensionarii vor primi bani în plus

Publicat

în

Noi măsuri sociale pentru români: Ratele la bănci vor fi amânate, salariile bugetarilor, majorate și pensionarii vor primi bani în plus

În cursul serii de luni, coaliția de guvernare a decis un nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”.

Măsuri care se vor aplica de la 1 iulie:

Elit - Gustul Desăvârșit

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare