Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Albaiulieni cu care ne mândrim! Via Varșovia și Bruxelles, Ana Harda a cucerit lumea complicată a instituțiilor si afacerilor europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziarulunirea.ro continuă seria poveștilor de succes care au în rolul principal tineri născuți, crescuți și formați în municipiul Alba Iulia.

 

Ana HardaAna Harda este o albaiuliancă ce a reușit să se remarce rapid la Bruxelles, capitala de facto a Uniunii Europene, într-un mediu profesional multicultural, dinamic și concurențial. Ana creează strategii, coordonează și implementează campanii de comunicare pentru Comisia Europeană.

 

Pregătită la școala Colegiului Europa, Ana și-a pus în aplicare cunoștințele la Bruxelles, implementatând – din poziția de Project Manager -, împreună cu echipe de experți si parteneri proiecte de zeci de milioane de euro.

Pe înțelesul tuturor, Ana ajută la comunicarea în plan național – în toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene – a proiectelor și inițiativelor lansate de Comisia Europeană.

Ana Harda a acceptat anul acest propunerea de lucra în Barcelona pe o poziție de top management – EU Affairs Director, pentru cea mai premiată agenție de comunicare si PR din Spania „Marco de Comunication” – o companie internațională cu filiale la Madrid, Barcelona, Paris, Miami,Lisabona,Casablanca și alte peste 50 de orașe din Europa, SUA, America Latină, Africa și Asia.

Policy Officer Inter-institutional coordination la Secretariatul General al Comisiei Europene (Bruxelles), EU Senior Project Manager pentru rețeaua EurActiv P.L.C. (Brussels), Project Leader în cadrul P.A.U. Education (Barcelona), Senior Consultant la Everis – Barcelona, sunt câteva dintre pozițiile pe care Ana Harda le-a ocupat în ultimii aproape 10 ani, de când a plecat din România.

Ana Harda este fiica unei cunoscute arhitecte din Alba Iulia, Doina Harda. A urmat cursurile Școlii Generale nr. 2, a absolvit Colegiul “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și a studiat la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB Cluj-Napoca.

A lucrat o perioadă în cadrul Ministerului Integrării Europene 2004-2007, pe poziția de Consilier de Comunicare pentru diverse cabinete de ministri.

În 2007, a câștigat una dintre cele două burse de masterat pentru România oferite de Colegiul Europei, pentru care s-au luptat peste 100 de candidati.

În 2010 a aceptat propunerea să lucreze la biroul central al Euractiv in Bruxelles, ca EU Senior Project Manager, unde a gestionat numeroase proiecte europene. Aici, a câștigat în 2011, ca partener într-un Consortium contractul de comunicare pentru promovarea alegerilor parlamentare europene, adjudecat de Parlamentul European consortiul liderat de agenția de PR/Advertising Ogilvy Bruxelles, în parteneriat cu Euractiv. Contractul cadru pe 4 ani a fost în valoare de peste 50 de milioane de euro. Ana s-a ocupat de implementarea proiectului până in 2012, când a plecat la Barcelona, la agentie europeană de comunicare – P.A.U. Education unde a câstigat si coordonat proiecte importante printre care, contractul cadru in valoare de 15 milioane de Euro pentru OHIM (Agentia Europeana pentru Piata Interna).

Când vine vorba despre dorul de casă, Ana mărturisește că îi este greu, după anii petrecuți prin Europa, să mai spună care este casa ei. Se mândrește că este din Alba Iulia, un oraș pe care îl iubește, unde îi este familia și unele dintre cele mai frumoase amintiri.

Încearcă de asemenea să-şi promoveze orașul natal, cu fiecare ocazie pe care o are. Și are destule!

“Am învatat sa iubesc fiecare loc cu oamenii pe care i-am intalnit si mi-au ramas aproape, chiar fiind la distanta in Alba Iulia, Cluj-Napoca, Bucuresti, Varsovia, Bruxelles, iar acum, langa mine, la Barcelona. Cat despre Alba Iulia, ea este o cetate mereu suprinzatoare pentru mine. De fiecare data cand ma intorc este altfel si, totusi, la fel pentru mine.

Familia, prietenii, amintirile de o viata raman mereu vii in sufletul meu. Este greu de descris senzatia pe care o am de fiecare data cand revin in orasul copilariei si adolescentei. Ma plimb pe strazi si descopar lucruri vechi si noi care ma determina, de fiecare data, sa (re)traiesc sentimente atat de familiare si placute. Intalnirile cu fostii colegi si prietenii dragi de o viata ma transporta in timp si am senzatia, macar pentru cateva ore, ca nu am plecat, de fapt, nicioadata din acest loc, ca nu am imbatranit deloc. Cand sunt departe, privesc deseori pe internet evolutia orasului si a oamenilor din el…este genial!

Ma mandresc sa fiu o parte cat de mica din aceasta urbe iar, de cate ori am ocazia, nu ma mai satur sa spun tuturor cat de frumos e orasul din care am plecat acum mai bine de 16 ani dar in care revin, cu placere si drag, de fiecare data.

Alba Iulia: am aratat-o, laduat-o, povestit-o, descris-o multor oameni care, spre bucuria mea au ajuns sa o viziteze, fie cu mine pe post de ghid, fie de unii singuri sau cu prietenii si familiile lor, impartasind-mi, ulterior, experienta care, dupa spusele lor, a fost frumoasa. Alba-Iulia se vede din afara, nu atat de mult inca pe cat mi-as dori, frumoasa, in dezvoltare, atragatoare si acest fapt nu poate decat sa ma bucure. Imi place rolul informal in care ma pun si ma suprind uneori – de agent de PR si promovare a acestui oras senzational si cetate unica.

Pe langa oameni si locuri, m-am suprins de multe ori ca imi este tare dor de parfumul de liliac si tei, de culorile calde pe care toamna le are acasa, de zapada linistita a iernii si de prospetimea verde a primaverii de acasa”, a declarat Ana Harda pentru ziarul “Unirea”.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea