Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Nicolae Stanciu – decar și căpitan al României, la debutul campaniei pentru Euro 2024

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu un echipament nou și alte speranțe într-o calificare la un turneu final, România începe campania de calificare la EURO 2024. Albaiulianul Nicolae Stanciu va purta banderola de căpitan al primei reprezentative și tricoul cu numărul 10.

Din efectivul lui Edward Iordănescu face parte și un alt fotbalist din Alba, Andrei Rațiu (originar din comuna Unirea), în vreme ce la tineretul lui Emil Săndoi se regăsește Alexandru Țîrlea (fiul lui Mircea Țărlea, actualmente antrenor la Sportul Petrești). Apărătorul lateral dreapta legitimat tot în Spania, la Gimnàstic de Tarragona, se regăsește în lotul Under 21 care pregătește turneul final din 2023 (găzduit de țara noastră și Georgia) cu ultimele două amicale, cu Portugalia (vineri, 24 martie, pe “Steaua”) și Germania (marți, 28 martie, la Sibiu).

La prima reprezentativă, România face parte din Grupa I, alături de Elveția, Belarus, Israel, Andorra și Kosovo. În luna martie, tricolorii au programate primele două meciuri din preliminariile EURO 2024. Pe 25 martie, de la ora 21:45, întâlnesc Andorra, în deplasare, iar pe 28 martie, vor juca pe teren propriu cu Belarus, de la aceeași oră, pe Arena Națională.

Lotul României: *portari: Niță (Pardubice), I. Radu (Auxerre), H. Moldovan (Rapid); *fundași: Andrei Rațiu (Huesca, 10/1), Cr. Manea (CFR Cluj), Ad. Rus (Pisa), Nedelcearu (Palermo), Drăgușin (Genoa), Burcă (CFR Cluj), Ștefănescu (Sepsi Sf. Gheorghe), Opruț (Hermannstadt); *mijlocași: Sorescu (FCSB), Cicâldău (Ittihad Kalba), M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul Constanța), Olaru (FCSB), R. Marin (Empoli), Șut (FCSB, debutant), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns, 56/11), Moruțan (Pisa), Al. Dobre (Famalicão, debutant), D. Man (Parma), Oct. Popescu (FCSB); *atacanți: Fl. Tănase (Al Jazira), Alibec (Farul), L. Munteanu (Farul, debutant). Din motive medicale, Camora (CFR Cluj) și Pușcaș (Genoa) au fost înlocuiți de M. Ștefănescu și L. Munteanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Cupa Satelor 2024, faza a doua, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie | Vezi echipele calificate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Satelor 2024 își derulează faza a doua a grupelor, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie Cupa Satelor 2024, întrecere organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba și rezervată jucătorilor Under 13, născuți în anul 2011 și mai tineri (fete din 2009 și mai tinere), și-a derulat faza întâi a grupelor. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea