Albaiulianul Mihai Emil Picoş, acuzat de procurorii DIICOT de apartenenţă la grupul de hackeri Anonymous, va fi cercetat în stare de libertate. Judecătorii n-au avut suficiente probe pentru a-l aresta

Mihai Emil Picoş (26 de ani), tânărul din Alba Iulia reţinut marţi de procurorii DIICOT sub acuzaţia că face parte din gruparea Anonymous care se ocupă cu terorismul cibernetic, va fi cercetat în stare de libertate. Picoş a fost dus la Bucureşti pentru audieri şi a primit ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore de la procurori însă judecătorii au dispus cercetarea lui în stare de libertate. „A fost reţinut însă instanţa a dispus că va fi cercetat în stare de libertate”, a precizat procuror-şef Nadina Spînu, purtător de cuvânt al DIICOT, pentru ziarul Unirea.

Marţi, 29 mai, procurorii de la Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Alba Iulia, Bucureşti, Iaşi, Târgu-Mureş, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Drobeta Trunu Severin, Arad, Craiova şi Reşiţa şi 12 persoane au fost duse la audieri. Cu această ocazie procurorii DIICOT au anunţat că au destructurat gruparea Anonymous România care a „spart” site-urile mai multor instituţii publice. Lider al grupării a fost identificat Gabriel Bălăeasă din Piatra Neamţ, ajutat printre alţii de albaiulianul Mihai Emil Picoş şi Fabian Gabor din Cluj-Napoca.

În Alba printre site-urile atacate de hackerii Anonymous se numără şi cel al Primăriei Alba Iulia. Administraţia nu a depus însă plângere considerând că atacul a fost inofensiv iar stricăciunile uşor de remediat. Miahi Picoş nu a făcut un secret din faptul că este admirator al celor de la Anonymous, postând pe pagina sa de Facebook o poză a acestora. De asemenea, el a fost unul dintre susţinătorii mişcării anti-ACTA în Alba, fiind organizator al protestului desfăşurat în ferbruarie la Alba Iulia.

Potrivit unui CV postat de Picoş pe un site de joburi, el este absolvent la Colegiul Naţional „I.M. Clain” şi nu are studii superioare. Ultimul său loc de muncă a fost de magazioner la o societate comercială.

Reacţiile cititorilor vizavi de reţinerea hackerilor din gruparea Anonymous au fost pro şi contra:  „Nu e de joacă cu hackerii, bine fac că-i închid. Staţi liniştiţi că nu sunt doar nişte copii care joacă Counter Strike. Nu ştiu cât de mult v-ar conveni ca cineva să vă spargă serverul firmei personale (presupunând ca deţineţi una) şi să publice toate datele confidenţiale pe internet ca să le vadă oricine„, a scis „Mihai” pe forumul ziarului Unirea.

„Dolfi” este însă de altă părere: „Dacă laşi uşa descuiată la casă există şanse foarte mari ca un hotz să intre şi să-ţi fure tot. Sau orice anonim să-ţi scrie obscenităţi pe pereţii din sufragerie, dar să nu fure nimic. Dacă instituţiile statului pe care băieţii ăştia le-au atacat aveau profesionişti în IT, nu nepotzei de-ai directorilor sau altfel de neamuri, Anonymous n-aveau ce face. Orice individ absolvent de IT, care n-a băut cerneala în timpul orelor, cu mici eforturi intelectuale poate face ce-au făcut baieţii de mai sus!”

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

urmatorul pas 31 mai 2012 at 14:11

verificati textu’ ca e plin de erori

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...