Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Gicu Grozav a câştigat Cupa României cu Petrolul Ploieşti! *Din lotul lui Contra face parte şi Ionut Neag

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gicu GrozavAtacantul albaiulian Gicu Grozav a câştigat Cupa României cu Petrolul Ploieşti, care a învins în finala de pe „Naţional Arena” pe CFR Cluj, scor 1-0 (1-0), gol Bokila (9). Fostul unirist în vârstă de 22 de ani a fost titular în formula lui Cosmin Contra şi a jucat până în minutul 72, în vreme ce fundaşul Ionuţ Neag (19 ani, originar din Pianu) a rămas rezervă. Din efectivul fostei campioane face parte un alt albaiulian, portarul Mihai Mincă, ce n-a jucat deloc în acest sezon.

*Gicu la a doua cupă!

Jucătorul lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, nu este la primul trofeu de acest gen din carieră, Gh. Grozav cucerind Cupa Belgiei, cu Standard Liege în 2011.După înlocuire, Gicu a urcat în tribună, alături de galeria ploieşteană şi s-a manifestat precum un suporter!

Ultimul jucător din Alba a pus mâna pe Cupa României a fost tocmai… Mincă, în 2007 cu Rapid. Petrolul Ploieşti va juca în toamnă în Europa League, competiţie în care a ajuns şi Astra Giurgiu graţie succesului „lupilor galbeni”, ce au luat cupa din nou, după 18 ani.

Gicu Grozav nu va intra în vacanţă întrucât a fost convocat de Victor Piţurcă la echipa naţională pentru amicalul cu Trinidad Tobago de marţi 4 iunie. De asemenea, un alt ex-unirist, Nicuşor Stanciu are meci în 7 iunie 2013, în localitatea Toftir, începând cu ora locală 17:45, jocul oficial dintre echipele nationale de tineret ale Insulelor Faroe şi României. Partida contează pentru grupa a 6-a de calificare la turneul final al Campionatului European „Under 21”, ediţia 2013-2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea