Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Albaiulianul Dorin Șerdean va fi cercetat în libertate: Magistrații au respins apelul Parchetului condus de Codruța Kovesi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Dorin Șerdean va fi cercetat în libertate: Magistrații au respins apelul Parchetului condus de Codruța Kovesi

Albaiulianul Dorin Șerdean, fost viceprimar al municipiului Alba Iulia și fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București, va fi cercetat în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel București au respins apelul Parchetului European.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de PARCHETUL EUROPEAN împotriva încheierii pronunțate în camera de consiliu la data de 08.09.2023 al Tribunalului Bucureşti. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului ŞERDEAN PAVEL DORIN de sub măsura arestului preventiv dispusă în baza mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti, dacă nu este reţinut sau arestat preventiv în altă cauză”, se arată în motivarea pe scurt a instanței.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București marți, 5 septembrie 2023. Părți civile în dosar sunt Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cinci societăți comerciale: Sengher Sisteme SRL, Old&New Construct SRL, Wagramer Termo 2000 SRL, Condor Păduraru SRL și Top Decon SRL. Prima își are sediul în Craiova, iar celelalte patru în Slatina. Acestea sunt societăți care ar fi fost păgubite în urma activităților derulate de Șerdean.

Fostul viceprimar din Alba Iulia a fost identificat de procurori ai Parchetului European, condus de Codruța Kovesi, ca făcând parte dintr-o rețea infracțională de furnizare de scrisori de garanție false, către beneficiarii de proiecte din fonduri UE, pentru asigurarea unor eventuale daune.

În luna mai 2023, Parchetul European a efectuat zeci de percheziții în România și Franța, în cadrul unei anchete care implică fonduri europene și naționale. Parchetul European a anunțat că perchezițiile au avut loc în București, Alba, Arad, Cluj, Constanța, Hunedoara, Iași, Mureș și Olt și în Roquebrune-Cap-Martin, în sudul Franței.

Dorin Șerdean ar fi emis 18 scrisori de garanție false pentru câștigătorii unor proiecte finanțate din fonduri UE și naționale, prin care pretindea că asigură proiectele împotriva unor eventuale daune. Anchetatorii arată că Șerdean a desfășurat această activitate în numele unei societăți înregistrate în Spania sub controlul său, folosind documente false și inexacte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire” Feli Donose, cunoscuta cântăreață originară din Sebeș, județul Alba, în vârstă de 37 de ani, a postat în urmă cu câteva zile un video emoționant, din timpul unei vizite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea