Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Denis Arion, vicecampion național la handbal, juniori II, cu Potaissa Turda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Albaiulianul Denis Alexandru Arion (17 ani) a devenit recent vicecampion național cu echipa Potaissa Turda în cadrul competiției juvenile rezervate juniorilor II, organizată de Federația Române de Handbal.

Jucătorul din Cetatea Marii Uniri a început sportul pe semicerc la vârsta de 12 ani, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, avându-le antrenoare pe Gabriela Năsăudean și Liliana Coman. A fost momentul în care s-a repatriat cu familia din Spania, Denis fiind născut în țara lui Cervantes. Evoluează pe postul de inter stânga, a fost căpitan de echipă al LPS Alba Iulia iar la începutul anului trecut, mai precis în ianuarie 2020, a făcut un pas important spre un alt nivel, transferându-se la Potaissa Turda. Este singurul jucător ce provine din Cetatea Marii Uniri component al vicecampioanei naționale, fiind pe parcursul stagiunii anterioare mereu printre cei mai buni marcatori ai grupării din Cluj.

Echipa de juniori II de la Potaissa Turda, în colaborare cu Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda (unde învață și Denis Arion), a obținut medaliile de argint în cadrul Campionatul Național. La turneul final ce s-a disputat în Sala “Horia Demian” din Cluj-Napoca, turdenii au avut un parcurs impecabil până în ultimul act: victorii cu CCȘ 2 Baia Mare (40-26), Talentul este Cheia București (45-31) și SCM Politehnica Timișoara (52-30), în grupă; respectiv 38-36 în semifinală, cu CSM București.

Ultimul act a însemnat și singurul eșec, 27-56 cu CSU Dinamo Suceava (adversar ce nu a cunoscut înfrângerea în această ediție). Astfel s-a pus punct unui sezon excelent, în care, până la disputa pentru medaliile de aur, Potaissa Turda a câștigat toate jocurile disputate, având victorii pe linie.

Cu un sezon și jumătate petrecut în tricoul medaliatei cu argint, albaiulianul Denis Arion încă nu a fost convocat la vreo acțiune a loturilor naționale ale României, dar handbalistul promițător are încă timp să joace în “tricolor” dacă își va continua ascensiunea. Pentru grupele de copii și juniori de la Potaissa Turda a fost un sezon excelent. Patru din cele cinci grupe reușind calificare la turneul final


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea