Albaiulianca Mălina Roşca ţinteşte aurul la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Mălina Roşca ţinteşte aurul la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Nmalina-roscau demult, la Suceava şi Vatra Dornei, s-au desfășurat acţiuni de pregătire și selecție a loturilor României pentru Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, ce va avea loc în India, între 9 – 19 decembrie 2016. În urma lor ţara noastră va fi reprezentată de două echipe, formate din câte 5 elevi. Prima beneficiază de finanţare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, iar a doua e susţinută bănesc prin intermediul sponsorizărilor private.

Dintre cei 15 elevi calificați în lotul lărgit, ulterior susținerii a 6 probe complexe, reprezentanta Albei, Mălina Roșca a reușit calificarea în prima echipă a României. Pentru eleva din clasa a XII-a, specializarea matematică-informatică (intensiv engleză), a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, va fi a treia participare la o olimpiadă internațională, anterioarele fiind la Olimpiada Internațională de Astronomie, unde a obținut, spre lauda ei, o medalie de argint și una de bronz. Calificarea din acest an se speră să-i adauge în palmaresul deja impresionant încă o medalie, poate chiar de aur (spre a avea complet “trioul” metalelor strălucitoare care să-i răsplătească inteligenţa şi truda în studiu).

Ţinând cont de gradul foarte mare de dificultate a probelor de la o astfel de competiţie, nu putem decât să-i urăm spor în pregătire și succes în India!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...