Rămâi conectat

Sport

Albaiulianca Diana Ignat, locul 10 cu România Under 20 la Europenele de baschet

Dan HENEGAR

Publicat

în

Reprezentativa feminină de tineret a României, cu baschetbalista albaiuliană Diana Ignat în efectiv, s-a clasat pe locul 10 în cadrul intrecerilor continentale dedicate sportivelor Under 20, după ce a pierdut în fata selecționatei similare a Elveției, cu scorul de 52-79, într-un meci pentru stabilirea locurilor din clasamentul final al FIBA Under 20 Womens European Championship, Division B, Skopje 2022.

Dupa ce a ratat calificarea în sferturile de finală în urma disputei de coșmar cu Macedonia de Nord (scor 53-55, Diana Ignat – un punct), naționala pregatită de antrenorul Mădalin Piperea a intrat in Grupa F din seria valorică a locurilor 9-18, având ca zestre din prima fază două victorii obținute cu Croația (79-54) și Kosovo (85-64). A urmat un eșec cu Slovacia, scor 50-53, meci în care adversarele au reusit să spargă gheața la această ediție, iar apoi, îintr-un duel care stabilea câștigătoarea grupei F, România a învins Islanda cu scorul de 79-60. “Acvilele” au acumulat 3 victorii și 4 eșecuri în cadrul turneului final continental.

Albaiulianca Diana Ignat-Kleemann a fost campioană națională universitară în acest an și pentru al doilea an consecutiv vicecampioană națională cu CSM Târgoviște Under 20. După revenirea de la Europene, urmează o altă acțiune internațională, Campionatul European Universitar, în Polonia, în perioada 22-30 iulie. Descoperită în orașul natal de antrenorul Valentin Urian, Diana a început sportul sub panou la LPS Alba Iulia, a debutat la 15 ani pe prima scenă pentru CSU Alba Iulia, și încă de la vârste fragede a fost convocată mereu în reprezentativa României la diferite categorii de vârstă, de la Under 15 și până la Under 20.

Foto. FR Baschet


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea