Ziarul Unirea

Albaiulian acuzat de trafic de influenţă, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Tribunalul Alba a pronunţat recent soluţia într-un dosar de trafic de influenţă, condamnându-l pe inculpatul Romulus Şerban la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Acesta a fost trimis în judecată în luna mai 2010 de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru că i-a pretins unei femei din Alba Iulia 1.000 de lei ca s-o ajute să obţină o decizie de pensionare. Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că, în cursul lunii ianuarie 2010, Şerban a pretins şi primit de la denunţătoarea S.M. suma de 1.000 lei, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra unei funcţionare din cadrul Casei Judeţene de Pensii Alba, pentru a o determina să facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv obţinerea deciziei de pensionare. Romulus Şerban s-a deplasat la domiciliul denunţătoarei şi i-a pretins întreaga sumă cerută iniţial. S-a deplasat împreună cu aceasta la un bancomat, situat în apropierea unei cantine din municipiul Alba Iulia, primind în două zile consecutive şi în două tranşe sumele de 700 lei şi respectiv 300 lei. Pentru a întări convingerea denunţătoarei că acţiunile se vor materializa, inculpatul i-a solicitat acesteia să-i dea şi carnetul de muncă, au mai susţinut procurorii în rechizitoriu. Sentinţa pronunţată de Tribunalul Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. (I.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Didi 3 februarie 2011 at 12:36

E normal sai dea cu suspendare,astia sint Magistratii din Alba,corupti si influientati pina peste cap.Merita cioara aia imputita sa stea citva ani dupa gratii.

alexandru 3 februarie 2011 at 14:08

ar trebui sa existeun articol in codul penal care sa sune cam asa: pentru fapte de coruptie pedepsele trebuie sa fie usoare ca un sprit fin de vara.micile gainarii sa fie pedepsite exemplar.avocatul trebuie sa aiba ultimul cuvant in sala.marii corupti sa fie judecati in studiourile a3 si rtv de catre ciutacu, gadea, m badea si opiniile lor sa fie irevocabile si neatacabile.recursul sa se judece la rtv de catre vadim insusi.procurorii vor putea fi dati afara din sala la solicitarea avocatului si onorariul avocatesc sa se imparta intre aparator si judecator.

Comentariile sunt oprite