Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ALBAC: Câştigătorii concursului de pescuit “Cupa Aventuri în Apuseni” – ediţia a V-a, 7-9 septembrie 2012. Mare enigmă: De ce s-au prins 315 de lipani şi doar 12 păstrăvi!?!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una dintre cele mai atractive şi pasionante activităţi din cadrul Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac, a fost desigur concursul de pescuit intitulat “Aventuri în Apuseni”, desfăşurat timp de trei zile (de vineri până duminică) pe râul Arieş. Dovadă că s-au înscris în concurs un număr de 32 de pasionaţi ai acestui frumos şi recreativ sport în aer liber atât din zonă, cât şi din ţară şi chiar şi din străinătate(un concurent din Germania). După trei zile de stat cu undiţele în apă, concurenţii au reuşit în cele din urmă să adune o recoltă destul de bogată de peşte, cu toate că după cum se ştie în apele repezi de munte, orice captură de peşte se face foarte greu. La încheierea concursului, când juriul a intrat în funcţiune, a constatat că au fost prinşi  327 de peşti, din care 12 păstrăvi(!) şi 315 lipani, cea mai mare captură având 27 de centimetri. Aici, ca o paranteză, ne punem întrebarea, de ce totuşi a dispărut aproape în totalitate păstrăvul din apele Arieşului, câştigând tot mai mult teren lipanul, deoarece în urmă cu ceva ani apele limpenzi ale acestuia era un fel de “rai” al păstrăvilor!? Una dintre explicaţii ar fi că, pe lângă secetă şi faptul că apa a scăzut foarte mult, este vorba şi de slaba … educaţie a locuitorilor zonei, care, din păcate, aruncă încă în apele Arieşului tot felul de deşeuri, inclusiv rumeguşul rezultat din prelucrarea lemnului. Dar să revenim la concurs. În primul rând, organizatorii au hotărât să acorde câte o diplomă fiecărui participant, pentru strădania şi pasiunea de a sta…cu undiţa în apă timp de trei zile.

 

În continuare vă prezentăm câştigătorii concursului de pescuit “Cupa Aventuri în Apuseni”, ediţia a V-a:

Locul I – Adrian Pop (un premiu de 700 lei)
Locul II – Sorin Penciu (500 lei)
Locul III – Raul Tătar (350 lei)
Premiul pentru cea mai mare captură – Arpad Baros (350 lei)
Cel mai tânăr participant – Dup Casian

Premiile în bani au fost acordate de Consiliul Judeţean Alba, iar premiile în obiecte de către magazinul „Vânătorul şi pescarul” din Alba Iulia. A fost premiat de asemenea şi cel mai tânăr concurent,  Dup Casian, în vârstă de 9 ani, de către unul dintre concurenţi ( Raul Tătar) şi magazinul “Vânătorul şi Pescarul”. Casian este membru al „Clubului Muscarilor” din Baia de Arieş, unul dintre puţinele cluburi de acest gen din ţară, în care pescarii pescuiesc numai la muscă!

Premiile au fost înmânate de către: primarul Albacului –  Tiberiu Todea,  Nicolae Costea – viceprimar, Emil Comşa – preşedinte ANTREC Alba, Dan Popescu – director CJ Alba şi Măcăuan Laurenţiu.

În încheierea festivităţii de premiere, după ce a primit din partea concurenţilor o notă bună (între 8 şi 9) în ceea ce priveşte popularea Arieşului cu peşte, primarul Tiberiu Todea, între altele, a spus că este încântat de ceea ce i-au spus concurenţii, însă este dezamăgit de nota proastă, nici măcar de trecere, pe care a primit-o din partea acestora,  respectiv de faptul că nu toţi locuitorii zonei au înţeles că trebuie să manifeste o mai mare grijă faţă de mediul înconjurător, îndeosebi de a nu arunca tot felul de deşeuri în apele Arieşului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea