Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Alba, Sibiu şi Hunedoara o posibilă regiune. PSD vrea împărţirea ţării în 10 regiuni administrativ-teritoriale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Social democraţii vor formarea a 10 regiuni şi referendum de revizuire a Constituţiei odată cu alegerile prezidenţiale. Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a confirmat o discuţie avută astăzi de membrii PSD, iar în noua „arhitectură” a ţării Sibiu şi Braşov ar urma să fie regiuni separate. În urma acestui nou proiect, judeţul Alba ar avea avantaje indiferent de locul în care va fi capitala.

Totul se află la stadiul de proiect, dacă s-ar întâmpla acest lucru, şansele sunt mai mari pentru Alba să devină capitală, dar este prematur să ne pronunţăm. Indiferent unde va fi capitala, o astfel de împărţire ar aduce avantaje pentru Alba în primul rând din punct de vedere al distanţei, culturii şi a obiceiurilor. Şi autostrada va fi terminată până în primăvară”, a declarat deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, social-democraţii au optat şi pentru convocarea referendumului de revizuire a Constituţiei odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanşarea efectivă a descentralizării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea