Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba, printre județele noi cu păduri virgine: Ministrul Costel Alexe a anunţat dublarea suprafeţelor de păduri virgine din România puse sub protecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat dublarea suprafeţelor de păduri virgine din România, declaraţie făcută vineri, în cadrul unei vizite de lucru în pădurea virgină Muntele Roşu din judeţul Prahova.

„De astăzi, 40.000 hectare de noi păduri virgine şi cvasivirgine din România se află sub protecţie strictă. Când am preluat mandatul, Catalogul Pădurilor Virgine avea incluse circa 28 000 de hectare. Am spus de atunci că România are mult mai multe suprafeţe de atât şi astfel, mi-am asumat că o să dublez suprafeţele pădurilor virgine şi cvasivirgine puse sub protecţie, până la finalul mandatului meu. Astăzi vă anunţ că am reuşit mult mai devreme ceea ce mi-am propus şi cu o suprafaţă mult mai mare decât am estimat iniţial. Avem pregătită licitaţia pentru studiile a 39.865 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine”, a declarat Costel Alexe, citat într-un comunicat al ministerului transmis redacţiilor.

În prezent, cele mai multe păduri virgine şi cvasivirgine din România se află în judeţele Caraş-Severin (26%), Hunedoara (14,7%), Maramureş (9,6%), Braşov (8,3%), Prahova (7,8%). După realizarea tuturor studiilor şi includerea pădurilor în catalog, în aceste judeţe dar şi în celelalte, suprafeţele pădurilor virgine vor creşte cu aproape 6.000 de ha în Caraş-Severin, 9.400 ha în Gorj, 4.800 ha în Hunedoara, 4.200 ha în Braşov, 4.100 ha în Argeş şi cu 800 ha Prahova.

Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine a apărut în 2016 şi este instrumentul prin care aceste păduri virgine, identificate în teren, au fost puse sub protecţie strictă. Faţă de anul 2016, când doar 10 judeţe aveau identificate şi incluse în Catalog păduri virgine, după finalizarea studiilor, numărul judeţelor va ajunge la 19. Printre judeţele noi în care au fost găsite păduri virgine se numără: Harghita, Bistriţa, Alba, Arad.

Sursa: bzb.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea