Rămâi conectat

Actualitate

Alba, printre județele cu vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19. 174 de focare raportate săptămâna trecută în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Capitala și alte 16 județe au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, iar în 17 județe vulnerabilitatea este medie. Mehedinți este singurul județ cu trend descendent al răspândirii virusului, iar 174 de focare au fost raportate săptămâna trecută în toată țara, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

În total, 276 de focare sunt active în toată țara.

În urmă cu o săptămână, doar șase județe aveau vulnerabilitate ridicată. Detalii aici

Vulnerabilitatea este un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI.

Potrivit INSP, în 4 octombrie erau ocupate aproape 60% din toate paturile de spital din țară destinate pacienților cu COVID-19 și peste 55% din paturile ATI Covid.

Sunt foarte vulnerabile Capitala și județele: Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vâlcea.

Într-un singur județ – Mehedinți – trendul epidemiei a fost descendent săptămâna trecută.

Cele mai mari rate de incidență cumulată (numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile) s-au înregistrat în: București (216), Vaslui (199), Bacău (190), Iași (177), Neamț (175), Vâlcea (173), Alba (160), Brașov (150), Teleorman (150).

În 22 de județe și în București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100 la 100.000 de locuitori.

Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este de aproximativ 9% la nivel național, în creștere față de săptămânile trecute. De asemenea, se observă că aproximativ o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost efectuate la cerere.

Principalele concluzii ale INSP în privința epidemiei până la 4 octombrie:

În săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie, 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Neamț și Cluj.

30.4% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Sibiu, Bacău și Caraș Severin, în ultima săptămână.

În 22 de județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori.

1 din 25 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
81.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbați.

95.3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea