Alba, PRIMUL județ care a intrat OFICIAL în scenariul ROȘU: Incidența cazurilor de COVID-19 a depășit de 3 la o mie de locuitori

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Județul Alba a depășit marți, 20 octombrie rata incidenței de 3 cazuri la o mie de locuitori, fiind la acest moment 3.06/1000 de locuitori. Astfel tot județul va intra în scenariul roșu.

În prezent, la nivelul județului sunt înregistrate un număr de 1973 de cazuri active de pacienți infectați cu COVID-19. Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sau județ sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Noi vom avea convocat un Comitet pentru Situații de Urgență când vom avea toate datele. Măsurile le vom lua gradual în funcție de incidență. De exemplu dacă într-o localitate vom avea incidență 6, vom lua măsuri pentru incidență 6. Dacă la o altă localitate avem incidență de 0.5, vom lua măsuri de 0.5. Chiar dacă s-a depășit incidența pe județ, măsurile se vor lua tot pe localități, râmâne de văzut doar dacă vom lua măsuri suplimentare. Cu siguranță vom înăspri puțin măsurile preventive, dar noi avem deja luate măsurile în funcție de zone.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Avem locuri în spital, de exemplu astăzi avem 47 de locuri libere Covid, 3 pe terapie intensivă și 44 pe izolator. Suntem pregătiți, medicamente avem, nu avem pacienți care să solicite internarea și care să nu fie internați. Numărul crescut de cazuri provine din testarea masivă, pentru că astfel se descoperă și se izolează contacții”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419