Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alba – județul Mercedes: Afacerile Daimler în România au ajuns la 410 milioane de euro în 2016 după investiții masive la Sebeș și Cugir

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe parcursul anului 2016, Star Transmission şi Star Assembly, subsidiare ale grupului german Daimler, au investit în fabricile din Cugir și Sebeș circa 150 de milioane de euro, obținând o cifră de afaceri de circa 410 milioane de euro, potrivit datelor preliminarii, creșterea fiind vizibilă față de 2015.

Star Transmission şi Star Assembly, companii care produc componente pentru industria de automobile, își continuă strategia de dezvoltare în 2017 prin extinderea unităților de producție, atât la Cugir, cât și la Sebeș.

În unitatea de producție de la Sebeș, în cadrul proiectului „Reman”, vor fi recondiționate cutii de viteză primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul automotive. Acest proiect va crea circa 150 de noi locuri de muncă.

În paralel, la Cugir, acolo unde a început totul acum 15 ani, printr-o investiţie majoră va fi extinsă una dintre hale şi se va continua dezvoltarea  proiectului „High pressure pipes” inaugurat în luna august a anului trecut. Aici se produc conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină, o investiţie totală de 13 milioane de euro, care a creat peste 100 de noi locuri de muncă.

Totodată, pe parcursul anului 2016 companiile Daimler au investit aproximativ 150 milioane de euro şi au obţinut o cifră de afaceri de aproximativ 410 milioane de euro, din datele preliminarii, o creştere vizibilă faţă de anul 2015.

Star Transmission a produs în anul 2016 un număr de peste 8 milioane de piese la Cugir.

Angajaţii fac traininguri pentru calificare la sediile Daimler din Germania, iar compania se implică şi în susţinerea învăţământului profesional de tip german în România. Absolvenţii acestor cursuri au prioritate la angajarea în Star Transmission, Star Assembly şi companiile partenere, deţinând competenţe şi certificări recunoscute atât în România, cât şi în străinătate.

În cadrul unităţilor de producţie din Cugir şi Sebeş funcţionează o Şcoală de Maiştri precum şi programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenţi din România şi Germania.

Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție.

Pe lângă construcția de dispozitive, compania oferă clienților și servicii de inginerie. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu cinci, sapte si noua trepte.

Grupul Daimler derulează, prin cele două filiale din România, Star Transmission şi Star Assembly o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două comunităţi, oferind locuri de muncă pentru cei peste 2600 de angajaţi.

Daimler este unul dintre pilonii care susțin economia locală din Alba prin forța de muncă angajată și contribuțiile semnificative la bugetul local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea