Rămâi conectat

Politică Administrație

Alba Iulia va avea un Centru de permanență, din aprilie 2015. Horea Timiș: Serviciul privat de sănătate va reduce numărul orelor de așteptare de la UPU

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horea Timis01Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba a declarat că există un ”oarecare abuz” al serviciilor medicale de urgență, la Alba Iulia, iar orele de așteptare sunt din cauza că unii pacienți vin cu ”orice probleme medicale”, care ar putea fi rezolvate la medicii de familie. Horea Timiș a spus că înființarea unui Centru de permanență și asigurarea serviciilor private de sănătate ar reduce semnificativ balamucul de la UPU Alba.

Centrul de permanență ar putea fi înființat în șase luni: medicii de familie sunt de acord, dar lipsește un spațiu și sursele de finanțare. Horea Timiș a spus că asigurarea privată de sănătate, pe care sistemul medical o va pune în practică din 2015 va face ca activitatea la UPU să fie redusă considerabil.

”Există un oarecare abuz al serviciilor medicale. Pe UPU Alba, presează un județ întreg, pe 2-3 medici aflați de gardă. Vin oameni din Alba Iulia pentru orice problemă medicală: de la cefalee, dureri articulare, tratamente, injecții și alte cazuri simple. Pe de altă parte avem accidente și urgență de grad zero și atunci de abia pot să facă față. Spitalele din județ trimit pacienți ziua și noaptea. UPU este sub un atac fără precedent de pacienți în care doi, trei oameni trebuie să facă triajul, să identifice care dintre aceste cazuri sunt prioritare. Ar trebui să consulte medicul de familie. Legătura aceasta e ruptă undeva”, a declarat Horea Timiș.

Acesta a spus că orele de așteptare de la secția UPU variază de la o zi la alta și pot exista zile în care medicii să nu aibă deloc timp pentru pacienții fără afecțiuni grave.

”Dacă într-o zi la UPU vin cazuri de infarct și accidente rutiere grave, se poate sta până la 6 ore. Dacă este un accident cu cinci victime, UPU se închide în ziua aceea, doar dacă vine un infarct îl mai poți degreva. Poți să ai 5-6 cazuri grave, și ceilalți 100, stau și se uită”, a mai spus directorul DSP Alba.

Pentru reducerea orelor de așteptare, Timiș recomandă consultul la medicul de familie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea