Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Alba Iulia – Un univers multicultural într-o cetate unică”, destinaţie turistică recomandată de revista „Insight” TAROM, din luna decembrie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia se face cunoscut în toată lumea. Ediţia din decembrie 2013  – ianuarie 2014 a revistei trimestriale Insight, ce aparţine companiei aeriene TAROM cuprinde un articol de patru pagini numit  „Alba Iulia – Un univers multicultural într-o cetate unică”, în care este făcută o incursiune a destinaţiei europene de excelenţă – Alba Iulia, pentru a informa turiştii despre istoria, evenimentele culturale,  gastronomie, posibilităţi de cazare, dar şi cum se poate ajunge aici.  Alături de Alba Iulia, în revista companiei Tarom sunt prezentate destinaţii ca Geneva, Moscova, Cabana Diham din Munţii Bucegi, Lacul Lucerna şi Alpii Penini.

Informaţii despre istoria de două milenii a Cetăţii, Garda Cetăţii, evenimentele din cursul anului ce se desfăşoară aici, gastronomie şi cazare, sunt doar câteva dintre reperele-atuu prezentate în revista „Insight”.

„Între cetăţi medievale monumenteune UNESCO, sărbători populare în vârf de cetatemunte amintind de vechii zei ai Daciei, oraşe care au fost sau candidează cu şanse la statutul de capitale culturale, ori spectaculoasele Transfăgărăşan şi Transalpina, Transilvania propune o nouă destinaţie turistică – Cealaltă Capitală a României, Alba Iulia. Cu o istorie de peste 2000 de ani, Alba Iulia de astăzi nu seamănă cu niciuna dintre destinaţiile turistice vestite ale României, deşi are elemente care amintesc de fiecare. Romanii, popoarele migratoare, maghiarii, saşii, evreii, toţi au contribuit la crearea unei urbe care acum se redeschide lumii ca un melanj unic şi atractiv. Ajuns în Alba Iulia, orice turist trebuie să vadă obligatoriu reperele istorice şi arhitecturale care îndreptăţesc oraşul să-şi aroge titlul de Cealaltă Capitală a României” scrie revista Insight.

Ceremonialul de schimbare a Gărzii Cetăţii şi salvele de tun la Traseul celor Trei Fortificaţii, spectacole unice în România care merită a fi văzute, este o altă parte pe care o prezintă revista. Alba IuliaTotodată, au ajuns în paginile revistei titlurile multitudinii de spectacole şi evenimente culturale, care creează aici un univers plin de savoare, pentru cei însetaţi de cultură şi nu numai.

„Unicitatea Albei Iulia este dată şi de Garda Cetăţii, care oferă un ceremonial simplu de schimbare a gărzii zilnic la ora 12.00. Sâmbăta ceremonialul este completat de salve de tun la Traseul Celor Trei Fortificaţii. Din luna mai până în octombrie, Cetatea Alba Iulia este scena unor evenimente culturale de anvergură:  Sărbătoarea Muzicii, Zilele Cetăţii, Festivalul Medieval, Festivalul Dilema Veche, Festivalul de Muzică şi Film, târguri dedicate artei tradiţionale sau doar gastronomiei, Festivalul de Jazz, Festivalul de carte, Festivalul de Teatru, Festivalul deFolk… evenimente care adaugă un plus de atractivitate”, se mai arată în articol.

Nici partea de cazare şi gastronomie locală nu a fost uitată de revistă. „Găsiţi în Alba Iulia posibilităţi de cazare pentru toate buzunarele şi toate gusturile, de la hoteluri de cinci stele la hosteluri, adăugând şi pensiunile de două, trei şi patru stele. Unele dintre unităţile de cazare acceptă animale de companie. Gastronomia a împrumutat câte ceva de la toate populaţiile care au creat de-a lungul timpului unicitatea Albei Iulia. De la bucătărie românească, italiană, germană, maghiară, găsiţi de toate. Dar nu puteţi spune că aţi fost aici dacă nu gustaţi un pahar de vin din podgoriile Albei şi un pup (plăcintă) cu brânză, varză, prune, lobodă… orice doriţi”, mai scrie Insight.

Vezi mai multe detalii, AICI, pagina 40-43.

Fotografiile publicate în articol au fost realizate de Romulus Oprişcan. Menţionăm că municipalitatea albaiuliană nu a plătit niciun leu pentru cele patru pagini acordate municipiului în cadrul revistei.

Textul apărut în revista „Insight” Tarom este scris de către Anca Dinică, redactor şef la ediţia tipărită a Ziarului Unirea.

Revista Insight este publicată trimestrial şi este redactată pentru a oferi informaţii pasagerilor TAROM pe durata călătoriei acestora cu avionul. Articolele revistei acoperă diverse domenii de interes, de la prezentări de oraşe şi biografii celebre până la informaţii despre afaceri, ecologie şi descoperiri. De asemenea, revista conţine o secţiune specială destinată informaţiilor despre serviciile TAROM, un ghid al călătorului şi oferte de călătorie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea