Rămâi conectat

Politică Administrație

Alba Iulia Smart City: Soluție de măsurare a traficului auto din municipiu testată gratuit, în colaborare cu o firmă din Anglia

Publicat

în

Primăria Alba Iulia propune încheierea unui protocol de colaborare cu o firmă din Anglia, pentru testarea gratuită a unei soluții de măsurare a traficului auto din municipiu, în cadrul proiectului Smart City. Documentul administrativ va fi supus aprobării consilierilor locali, în ședința din 27 iulie.

”Protocolul care va fi încheiat cu compania Image Sensing Systems Ltd propune soluţia complexă Autoscope, dedicată mobilităţii urbane şi având ca scop principal furnizarea de informaţii despre traficul din Alba Iulia”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit detaliilor oferite de reprezentanții administrației locale, este vorba despre trei senzori diferiţi, de înaltă tehnologie, de tip radar, video şi Bluetooth. Dacă senzorul radar este de mare precizie şi permite măsurarea traficului, senzorul Bluetooth poate măsura numărul de telefoane inteligente active şi anumite sisteme ale autovehiculelor, iar camera video de înaită rezoluţie şi placa de procesare video dedicată, oferă informaţii suplimentare privind tipul vehiculelor, asigurând colectarea de date şi atenţionări în privinţa unor eventuale incidente.

Electrica Furnizare Discount

Soluţia propune şi o monitorizare în timp real a infrastructurii necesare, pentru o operare şi mentenanţă la parametrii optimi prin echipamentul Smart Autoscope Box, care va conţine echipamente de monitorizare a traficului de date, placa video, un calculator industrial de procesare, modemurile de comunicaţii, senzori ce oferă informaţii despre consumul de energie precum şi informaţii despre starea cabinetului (temperatură, umiditate).

Sistemul de detecţie radar (RTMS) este un sistem avansat de detecţie şi măsurare a datelor de trafic pe multiple benzi (până la 12 benzi). Detectorul Bluetooth este un senzor non-intruziv care detectează şi analizează traficului utilizând dispozitive bluetooth active. Datele sunt procesate de un sistem cloud extrem de sofisticat care pe criteriul Big Data Analytics analizează multitudinea de informaţii transmise în timp real şi furnizează date procesate de trafic cum ar fi timpi de parcurs, viteza medie de deplasare, informaţii despre distribuţia traficului între mai multe puncte monitorizate.

”În funcţie de rezultatele proiectului, se va analiza o listă de posibilităţi de extindere a facilităţilor sistemului, printr-o colaborare cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, reprezentată de dl.Florin Nemtanu. Din punct de vedere al instalării, un avantaj major al soluţiei este acela impactului minimal asupra mediului înconjurător şi a infrastructurii stradale, nefiind necesare modificări şi distrugeri ale asfaltului, instalarea făcându-se utilizând stâlpi de iluminat şi semafor existenţi, zona propusă pentru implementare fiind aceea a cartierului Ampoi, străzile Tudor Vladimirescu şi Alexandru Ioan Cuza.

Informaţiile colectate de către acest sistem vor fi accesibile personalului autorizat prin aplicaţii informatice uşor de accesat, ca un prim pas în dezvoltarea unui parteneriat strategic pe termen lung cu oraşul Alba Iulia, care sa permită implementarea de soluţii care pot îmbunătăţi monitorizarea traficului, oferirea de informaţii şi soluţii care vor avea un impact pozitiv asupra siguranţei şi calităţii vieţii în oraş.

Principalul obiectiv ale proiectului este de colectare de informaţii primare din trafic, care vor putea fi folosite pentru analize şi măsurători ale performanţei sistemelor de organizare a traficului în oraşul Alba Iulia. Se pot urmări parametri de trafic, congestie şi impact asupra mediului care pot fi utilizaţi în cadrul general al strategiei de dezvoltare a oraşului, distribuţia traficului rutier având un impact direct asupra calităţii mediului şi a siguranţei rutiere”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

Publicitate

Politică Administrație

Senatorul Călin Mătieș îi dă replica în Parlament, cu… sapa, președintelui Iohannis care i-a îndemnat pe români să joace golf

Publicat

în

Senatorul Călin Mătieș îi dă replica în Parlament, cu… sapa, președintelui Iohannis care i-a îndemnat pe români să joace golf

Călin Matieș, senator PSD  de Alba a mers astăzi la tribuna Parlamentului cu o sapă. Acesta s-a enervat după ce președintele Klaus Iohannis le-a recomandat românilor să joace golf, în plină criză politică. Întrebat cum a fost posibil să intre cu o sapă în Parlament, Mătieș a recunoscut că nu a fost verficat, pe motiv că, fiind senator, e de încredere.

Electrica Furnizare Discount

”Domnul Iohannis şi domnul Cîţu, la situaţia la care ne-au adus, nu cred că vom primi crose, vom primi sape să ne revenim. Ţara merge tot mai prost. Pe mine m-a uimit declaraţia domnului preşedinte Iohannis şi localitatea Pianu, unde a fost la golf, este din judeţul Alba.

M-a uimit când nu a avut nicio reacţie la criza economică şi politic. La tot ceea ce se întâmplă în ţară, nu are nicio reacţie. Toate bune şi frumoase. Spune că jucăm golf. Sunt de acord că trebuie făcut şi sport, dar prima dată trebuie să vedem necesităţile ţării. Trebuie să vedem că vine iarna şi oamenii nu o să aibă de unde să plătească facturile.

Produsele s-au scumpit deja cu 20%. Avem o problemă politică, o problemă economică. Ţara este în haos şi noi încercăm să creem o diversiune prin care să spunem „dragii mei, toate sunt bune şi frumoase. Suntem aristocraţi. Haideţi să jucăm golf”, a declarat Călin Matieş.

Citește mai mult

Politică Administrație

Delegații din ALBA merg la CONGRESUL PNL pe răspunderea lui Ion Dumitrel

Publicat

în

Delegații din ALBA merg la CONGRESUL PNL pe răspunderea lui Ion Dumitrel

Pe 25 septembrie, la Congresul PNL care va avea loc la Romexpo se va alege noul președinte al liberalilor, între actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Potrivit desfășurătorului congresului, accesul delegaților se face cu începere de la ora 8.30, iar aceștia sunt obligați să aibă asupra lor Cartea de Identitate și adeverința de vaccinare anti-COVID, cu condiția să fi trecut 10 zile de la schema completă, sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, nu mai vechi de 72 de ore, ori rezultatul negativ al unui test rapid, nu mai vechi de 48 de ore, sau dovada că au trecut prin boală.

Președinții filialelor PNL sunt obligați, la rândul lor, să verifice dacă delegații au toate documentele necesare, fie printate, fie pe telefon.

Electrica Furnizare Discount

Din partea PNL Alba, la Congres vor fi prezenți reprezentanți de pe întreg teritoriul județului Alba, în ziua cea mare sunt așteptati să voteze circa 5000 de reprezentanți din partea Partidului Național Liberal, iar Președintele filialei Alba, Ion Dumitrel, este îndatorat prin statutul partidului să semneze o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă, în numele filialei, respectarea tuturor normelor de protecție și prevenție în vigoare.

O soluție prin care votul să fi fost exprimat altcumva decât prin prezența fizică era votul online, dar statutul partidului nu stipulează această posibilitate, iar varianta votului online ar fi presupus schimbarea statutului, o schimbare ce nu a fost posibilă în timp util – după cum declară surse din interiorul filialei Alba.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: DN 74A, între Abrud și Câmpeni, de 2 luni – un pericol pentru șoferi! APEL către guvernanți și președinte, din Parlament!

Publicat

în

Nepăsarea și incompetența au izolat Munții Apuseni de restul lumii! Au trecut deja 2 luni de la inundațiile masive care au lovit localitățile din Munții Apuseni iar printre casele distruse au rupt și legăturile acestei zone de restul lumii.

Drumul național DN 74A, dintre Abrud și Câmpeni, e un dezastru capital, acolo unde nu a rămas rupt de viituri, stă să se prăbușească în orice clipă, punând în pericol viețile oamenilor care se riscă să îl parcurgă, chiar și în aceste condiții!

Am primit foarte multe sesizări și am mers personal la fața locului pentru a vorbi cu oamenii. În foarte multe zone, între Abrud și Câmpeni, se circulă pe o singură bandă după ce apa a săpat sub carosabil iar pericolul este iminent pentru siguranța rutieră.

Electrica Furnizare Discount

În anumite zone, pe acest tronson, pe o bandă de mers se află pământ basculat, semnalizat prin indicatoare rutiere. Pe alocuri, vizibilitatea este extrem de redusă și există pericol de accidente rutiere.

Mai mult, traficul greu a fost deviat, autobuzele și camioanele fiind nevoite să circule pe ruta ocolitoare Gura Cornei, Roșia Poeni, Musca. Înțeleg că infrastructura rutieră nu se reface peste noapte, înțeleg și oamenii care mi-au semnalat această situație, dar cât mai trebuie să așteptăm?

Domnilor guvernanți,

Ați împrumutat țara cu peste 60 de miliarde de euro în mai puțin de 2 ani de guvernare și nu găsiți bani pentru reabilitarea unei porțiuni de drum?  Unde sunt banii domnilor? Pe ce lucruri fantastice i-ați tocat?

Vreau să vă transmit de la această tribună că acest subiect nu va rămâne fără rezultat! V-am transmis și o interpelarea pe acest subiect pentru că în România reală oamenii au nevoie disperată de ajutor, nu de lupte politice nesfârșite pe ciolan!

Domnule președinte,

Ați fost în județul Alba zilele trecute și ne-ați dat lecții de golf. De golf credeți că au nevoie românii acum în pragul iernii? Haideți să vă dau un sfat ca de la un fost primar la altul, concediați-vă consilierii și coborâți în România normală unde oamenii normali nu duc lipsa de crose de golf ci pur și simplu nu au lemne de foc sau un drum pe care să-și ducă copii la școală sau să meargă la spital!

 Susțineți că sunteți președintele tuturor românilor dar nu vă riscați să vă murdăriți costumul alb de noroiul inundațiilor din munții Apuseni deși județul Alba a fost mereu fieful baronilor PNL, un județ unde oamenii v-au votat iar acum le întoarceți spatele prezidențial.

Ce să înțeleagă moții? Că sunt buni doar atunci când trebuie să pună ștampila să voteze candidații de la PNL?

            Cu respect pentru locuitorii Munților Apuseni,

Deputat PSD de Alba,

TUHUȚ RADU-MARCEL

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare