Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia, șanse mari să iasă din CARANTINĂ până de 1 Decembrie. Care este situația celorlalte localități și cum se decide această măsură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba Iulia, șanse mari să iasă din CARANTINĂ până de 1 Decembrie. Care este situația celorlalte localități și cum se decide această măsură

Alba Iulia, împreună cu restul localităților din județul nostru, se află în prezent într-un trend descendent în ceea ce privește numărul de cazuri active înregistrate în ultimele 14 zile. Practic, mai mulți oameni s-au vindecat decât s-au infectat în această perioadă de timp, în majoritatea localităților în care această măsură s-a luat.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a declarat pentru ziarulunirea.ro faptul că ,,Măsurile de carantinare, deși mai permisive și nu la fel de dure ca și cele luate în trecut, au adus rezultate pozitive în ceea ce privește evoluția cazurilor noi confirmate, înregistrându-se o scădere constantă, chiar daca s-a petrecut într-un ritm mai lent. Carantinarea a fost ultima soluție posibilă care s-a putut lua, astfel încât populația să fie protejată de această pandemie iar sistemul medical, împreună cu pacienții Covid și cei non-Covid, să nu fie copleșit de numărul mare de cazuri noi. Ne dorim ca și toată lumea să se poată bucura de luna decembrie, respectând toate măsurile de prevenire și distanțare .”

CITEȘTE ȘI: Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești • Cum s-a înfăptuit Marea Unire • Cronologie (pe scurt), despre cum s-a făcut Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 • Marea Unire referat • Cine a făcut Marea Unire • 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Mâine se vor împlini 14 zile de la decizia de carantinare a celor șase localități din județul Alba, iar decizia de suspendare sau menținere a carantinării va fi astfel discutată de către autorități. Factorul decisiv în această evaluare s-ar putea să fie însuși incidența raportată în ultimele 14 zile. Dacă o localitate înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi timp de 10 zile din cele 14 calculate, șansele ca și carantinarea să fie suspendată va crește considerabil.

Astfel, conform datelor transmise astăzi, 27 noiembrie de către Direcția de Sănătate Publică Alba, Municipiul Alba Iulia a înregistrat o incidență de infectare de 8,73/1000 de locuitori, față de 10,12 în ziua în care această măsura s-a dispus.

De asemenea, orașul Cugir are în prezent o incidență de 7,23/1000 de locuitori, față de 8,62 cât s-a înregistrat în ziua dispunerii carantinării, Abrud o rată de 5,27, față de 6,03 cât a fost înregistrat, iar Sebeș o incidență de 7,39, față de 8,50.

Un progres negativ s-a înregistrat în localitățile Blaj și Ciugud, unde incidența de cazuri active este acum mai mare decât în ziua în care carantinarea a fost instaurată. În Blaj, rata de infectare a fost raportată astăzi ca fiind una de 11,11/1000 de locuitori, în timp ce în data de 15 noiembrie 2020, aceasta a fost de 10,68. În ceea ce privește comuna Ciugud, acesta are astăzi o incidență de 11.64, față de 7,03 cât a fost raportat în ziua dispunerii acestei măsuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea