Alba Iulia per sempre: Cel mai important cotidian Italian, Corriere Della Sera, elogiază transformarea Cetății Alba Carolina

Corriere Della Sera, cel mai titrat, citit și apreciat cotidian italian și, în același timp, una dintre cele mai respectate instituții media din lume, descrie într-un mod laudativ schimbările prin care a trecut Cetatea Alba Carolina și se declară încântat de forma sa actuală.după cum anunță Primăria municipiului Alba Iulia, într-un comunicat de presă.

CorriereMedia italiana, in general, si ziarele din Peninsula, in particular, nu au cel mai prietenos discurs la adresa Romaniei. De cele mai multe ori, stirile negative care ii vizeaza pe romanii certati cu legea sunt cele care ocupa primele pagini sau deschid jurnalele. Alba Iulia a reusit, fara sa-si fi propus neaparat asta, sa fie reversul medaliei si sa le arate italienilor, cititori de CDS, o latura frumoasa, incantatoare a Romaniei.

Un apus de soare surprins in inima celei mai mari cetati vauban din sud-estul Europei, Alba Carolina, a fost impulsul pentru un intreg articol in cel mai prestigios ziar italian, inclusiv in editia online a acestuia, citita zilnic de milioane de oameni.

Alba Iulia a contat in ultimul timp pe publicatii internationale in eforturile imediate de promovare. Fireste, pe multi i-am abordat, dar la fel de multi au avut initiativa de a arata ca Romania, prin Alba Iulia, poate insemna altceva. E un motiv de mandrie cand se aminteste despre transformarea Cetatii, in cel mai important cotidian din Italia, stiut fiind faptul ca italienii nu sunt usor de impresionat, daca ne gandim la patrimoniul de care dispun. Le multumim celor care gasesc un ragaz sa vorbeasca frumos despre noi, chiar daca nu de pe prima pagina, pentru ca Alba Iulia sa devina prima optiune pentru cat mai multa lume”, a declarat primarul Mircea Hava.

comunicat de presă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Așa zis-a Burebista 06.04.2015 at 10:41

Diacriticele cine le-a păpat?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...