Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia pentru albaiulieni!

Publicat

în

Preşedintele PSD Alba, dr. Ioan Dîrzu, a lansat împreună cu organizaţia pe care o reprezintă campania „Alba Iulia pentru albaiulieni!”, prin intermediul căreia cetăţenii sunt invitaţi la un dialog pe tema viitorului oraşului. În cadrul campaniei, Ioan Dîrzu, împreună cu echipa social democrată, propune o serie de soluţii pentru rezolvarea problemelor de dezvoltare ale municipalităţii şi îi invită pe toţi cei interesaţi să participe la o dezbatere constructivă ce vizează modul în care Alba Iulia poate redeveni un oraş în care administraţia pune, cu adevărat, pe primul loc albaiulienii. Printre proiectele propuse de Ioan Dîrzu se află crearea unui parc industrial şi tehnologic funcţional, sprijinirea IMM-urilor locale, introducerea unei norme de mediu pentru crearea de noi spaţii verzi, dezvoltarea uniformă a oraşului – prin introducerea utilităţilor în toate cartierele şi nu în ultimul rând sprijinirea iniţiativelor în domeniul educaţiei şi sănătăţii, prin reducerea taxelor locale. „Sunt adeptul unei politici bazate pe proiecte concrete şi pe un dialog constructiv şi sincer cu albaiulienii. Nu doresc să fiu un candidat care se lansează în promisiuni megalomane şi nici să critic doar de dragul de a critica. Alba Iulia are nevoie de soluţii pentru dezvoltarea sa economică şi pentru a le asigura albaiulienilor un trai decent şi a le reda speranţa că în Alba Iulia îşi pot construi un viitor. Dar nu numai noi trebuie să ne dorim schimbarea, e nevoie ca albaiulienii să îşi dea seama că Alba Iulia are potenţialul de a se dezvolta la fel şi chiar mai mult decât oraşele Sibiu sau Deva şi că poate atrage mai mulţi turişti, ca Sighişoara, dar slaba capacitate a administraţiei condusă de preşedintele PDL Mircea Hava a făcut acest lucru imposibil”, a declarat Ioan Dîrzu, candidat la Primăria Alba Iulia. Modalităţile prin care puteţi lua parte la dezbaterea ce vizează proiectele de dezvoltare ale oraşului sunt multiple, începând cu site-ul www. ioandirzu.ro şi până la consultarea directă – la sediul PSD Alba, str. Piaţa Iuliu Maniu, nr. 13, tel. 0258/810.698 sau la unul dintre punctele de consultare publică ce vor fi deschise în oraş. Referindu-se la noul proiect, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a spus: „Prin această campanie vreau să aduc puţină normalitate în politica locală din Alba Iulia, unde se discută prea mult de persoane şi nu de proiecte, pentru că şi eu, la fel ca locuitorii oraşului, m-am săturat de scandalurile politice. Am soluţii concrete la problemele oraşului şi vreau să identific împreună cu albaiulienii care sunt cele mai importante proiecte pentru ei şi pentru oraşul în care trăiesc, proiecte în care intenţionez să mă implic chiar din acest moment. De ce? Pentru că sunt de părere că cetăţenii nu au nicio vină că actuala echipă de la primărie nu mai are soluţii pentru oraşul în care trăiesc”. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare