Ziarul Unirea

Alba Iulia: Finalizarea locuințelor sociale s-ar putea amâna – restanțe de 3 luni la plata constructorului

Banii alocați de Guvern la începutul acestui an pentru diverse programe și proiecte naționale sosesc tot mai greu din Capitală, motiv pentru care administrația locală din Alba Iulia se află în imposibilitatea de a mai avansa termene exacte de finalizare a unor lucrări.

După amânarea cu mai mult de un an a redeschiderii Bazinului Olimpic unde Compania Naţională de Investiţii are datorii către constructori de aproximativ 4 milioane de lei, un alt exemplu este finalizarea locuințelor sociale de lângă Stadionul ”Cetate” unde constructorul nu a mai fost plătit de 3 luni.

ELIT

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, este vorba despre o sumă de aproximativ 800.000 de lei, bani ce trebuiau să fie virați de Ministerul Dezvoltării.

Procedura este în felul următor: constructorul emite către primărie factura pentru lucrările efectuate, noi o trimitem în copie către minister care ia act de valoarea lucrării efctuate și apoi virează banii primăriei care plătește constructorului sumele respective. Avem o restanță de 3 luni de zile ceea ce ne duce în imposibilitatea respectării termenului predării acestui obiectiv care inițial a fost estimat să se facă în toamna acestui an. Incertitudinile planează în continuare pentru că nu există nicio comunicare oficială din partea ministerului în care să se certifice faptul că acești bani vor fi virați”, a explicat Coșer.

Acesta a precizat că este vorba despre 75 de apartamente destinate în principal chiriașilor evacuați din casele naționalizate dar și altor cetățeni cu probleme sociale. Din cele trei scări de bloc doar una a fost finalizată în totalitate, la alta se execută în acest moment finisajele interioare iar a treia este în construcție, însă executantul poate opri lucrările în orice moment, având în vedere datoriile care se acumulează.

Foto: Primăria Alba Iulia

NOTĂ: Precizăm că fotografia postată inițial alături de acest material este o imagine  din arhivă. Blocul din această imagine s-a dorit doar un exemplu de construcție nouă din oraș și nu face parte din ansamblul de locuințe vizat în această știre.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

3 Comentarii

irina 18 septembrie 2012 at 23:20

Blocul din fotografie nu are ce cauta in articolul asta ,apartine unei firme private,apartamentele respective sunt destinate vanzarii!Blocurile Primariei sunt intrdevar in apropiere dar nu sunt acestea.Nu mai induceti lumea in eroare!Verificati inainte sa pubicati prosti!!!

Stareta 19 septembrie 2012 at 9:59

La pozat pe acesta ca da mai bine la imagine. Blocurile ANL arata cu totul altfel.Sunt precum cutiile de chibrite, vopsite in culori ca de puscarie.Pentru cei care le primesc aproape degeaba si asa prea mult.

Stareta 19 septembrie 2012 at 15:23

Era asa de greu sa va deplasati in teren si sa pozati blocurile despre care este vorba?Tot schimbati la poze care nu au de-a face cu articolul respectiv. Acum apare sediul Primariei Alba Iulia.Asteptam si alte poze. Mai aveti cava material in arhiva ?

Comentariile sunt oprite