Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

”Alba Iulia copiilor”- Harta locurilor de joacă publice din municipiu și starea acestora. Patru cartiere nu au nici un spațiu destinat celor mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Alba Iulia copiilor”- Harta locurilor de joacă publice din municipiu și starea acestora. Patru cartiere nu au nici un spațiu destinat celor mici

Un tânăr din Alba Iulia a realizat o hartă a locurilor de joacă din municipiu, care să îi ajute pe părinții cu copii mici, să găsească mai ușor spațiile unde prichindeii își pot consuma energia și petrece timpul liber.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ideea lui Paul de a crea o hartă cu locurile de joacă publice din municipiul Alba Iulia a apărut în urmă cu ceva timp și s-a concretizat în primul weekend din ianuarie 2023: ”De mai mult timp m-am gândit că ar fi foarte util pentru părinții cu copii mici, din Alba Iulia, să aibă o hartă a locurilor de joacă. Așa că în acest weekend am pus ideea în aplicare”, a scris tânărul pe pagina sa de Facebook.

Harta poate fi vizualizată pe google maps, printr-un simplu click AICI.

Albaiulianul a strâns toate informațiile, le-a catalogat, iar apoi le-a distribuit pe harta municipiului. Fiecare loc de joacă, pe lângă pozitia lui pe hartă, are minim o fotografie, dar și un punctaj/rating. ”Este evident că acest punctaj e subiectiv, oricât de obiectiv am încercat să îl fac”, mărturisește Paul.

Punctajul maxim pe care fiecare loc l-a obținut este de maxim 30 puncte și în baza acestuia locurile de joacă au primit un cod de culoare de la roșu/vișiniu = nerecomandat, galben = acceptabil, verde = recomandat.

Concluziile pe care Paul le-a tras sunt destul de triste pentru copiii din municipiul Alba Iulia, principalii beneficiari ai spațiilor repective. Din păcate, Alba Iulia are doar 31 de astfel de spații publice detinate celor mici, iar patru cartiere nu au nici măcar un loc public destinat micilor locuitori ai urbei. Este vorba despre cartierele Maieri, Lipoveni, Bărăbanț și Pâclișa.

”Am pornit de la ideea de a găsi locuri noi de joacă, cât mai interesante, și să împartășesc informația, dar am ajuns la concluzia că este mare nevoie în tot municipiul de o „reîmprospătare” a acestor spații”, mai spune tânărul.

Harta locurilor de joacă poate fi considerată o unealtă online prin care albaiulienii pot afla care sunt parcurile unde își pot scoate copiii la joacă și starea lor. Orice sugestie, propunere, modificare, actualizare e binevenită și poate fi transmisă pe adresa de e-mail: [email protected]. Datele înregistrate vor fi folosite pentru îmbunătățirea hărții și conturarea unor recenzii despre spațiilor destinate copiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea