Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Alba Iulia – Capitala Sănătăţii 2012: Ai grijă de ochii tăi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul de prevenţie în domeniul sănătăţii „Alba Iulia – Capitala Sănătăţii 2012” demarat de Primăria municipiului Alba Iulia continuă şi în luna iunie prin derularea unui program de testare gratuită a sănătăţii ochilor „Ai grijă de ochii tăi”. Campania este destinată locuitorilor municipiului Alba Iulia cu venituri sub 700 de lei şi constă în oferirea unei consultaţii oftalmologice gratuite şi, dacă este nevoie a unei perechi de ochelari de vedere. Consultaţiile vor avea loc într-un spaţiu amenajat la Alba Mall, iar cazurile mai grave vor fi trimise spre investigare la dr. Tatiana Platon, medic oftalmolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Într-o zi vor putea fi consultate 20 de persoane, iar înscrierile se fac la telefon 0736/768764 sau la adresa e-mail [email protected].

            În cele trei luni de la demararea programului „Alba Iulia – Capitala Sănătăţii 2012” au fost oferite în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba peste 3000 de analize medicale gratuite: Teste Babeş-Papanicolau, teste de osteoporoză, electrocardiograme, spirometrii, măsurarea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi trigliceridelor.

            Primăria municipiului Alba Iulia anunţă că pune la dispoziţia pacienţilor cu diferite afecţiuni transport gratuit la evenimente medicale organizate în judeţele limitrofe. mai multe detalii se pot obţine de la telefonul şi adresa e-mail anunţate mai sus. „Este cel mai amplu eveniment medical destinat prevenţiei susţinut de o administraţie locală din ţară. El nu va fi o excepţie pentru că-l vom relua în fiecare an. Noi credem, şi demonstrăm prin acest program că avem dreptate, că şi administraţiile publice locale se pot implica în sănătatea comunităţilor, pot avea grijă de sănătatea oamenilor”, declară primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava.

            Alături de Primăria municipiului Alba Iulia parteneri în program sunt Consiliul Judeţean Alba, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Colegiul Medicilor Alba, Colegiul Farmaciştilor Alba, Asociaţia Medicilor de Familie/Medicină Generală Alba, ACAS, Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România, Asociaţia Stop Autism.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE FERICIT ORTODOX 2024 • MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE ziarulunirea.ro vă oferă o colecție a celor mai frumoase urări și felicitări de Învierea Domnului: MESAJE DE PASTE Învierea Domnului să-ți umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea