Rămâi conectat

Actualitate

Alba Iulia: 7 persoane pe lista de repartizare a locuințelor sociale pentru chiriașii evacuați

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Pentru a veni în sprijinul chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, în municipiul Alba Iulia s-a constituit fondul de locuinţe destinat închirierii, respectiv 25 de locuinţe sociale situate în amplasamentul str. Marcus Aurelius nr. 51, bl. A3.

La Primăria municipiului Alba Iulia au fost înregistrate 8 cereri de locuinţă socială, însoţite de actele justificative necesare. În vederea soluţionării cererilor persoanelor îndreptăţite privind repartizarea unei locuinţe, s-a constituit comisia de analiză a solicitărilor care au fost punctate conform criteriilor aprobate prin HCL nr. 100/2012.

Urmare a verificării dosarelor, a departajării acestora în funcţie de punctajul realizat de fiecare solicitant şi a verificărilor efectuate în teren, s-a întocmit lista de priorităţi pentru anul 2013 în vederea repartizării locuinţelor sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a lî evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari.

Pe lista se află 7 persoane, respectiv: Rusan Simonel (19 puncte); Oprean Virgiliu – Șteau Alina Elena (19 puncte); Cocârlă Gabriela Monica (19 puncte); Ciurar Cornel (19 puncte); Luca Viorica (17 puncte) și Bogdan Viorica (15 puncte).

Comisia socială propune Consiliului local ca domnului Oprean Virgiliu şi fiicei acestuia – doamna Şteau Alina Elena, care se regăseşte pe poziţia 6 în lista de priorităţi pentru repartizarea locuinţelor sociale, să li se repartizeze o singură locuinţă deoarece la efectuarea anchetei sociale aceasta a fost găsită la adresa din str. Bucureşti, nr. 30. unde locuiesc tatăl și cei doi fraţi. Întrucât numita Ciurar Ofelia, care a depus cerere în 7 iunie 2012, nu a dorit să precizeze adresa la care locuieşte în vederea efectuării anchetei sociale, comisia a respins solicitarea acesteia privind atribuirea unei locuinţe. Familia Costea Ioan și Ileana, care în prezent sunt internaţi într-un cămin de persoane vârstnice, au declarat că renunţă la repartizarea unei locuinţe”, au explicat reprezentanții SPAS Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea listei de priorităţi pentru anul 2013, în vederea repartizării locuinţelor sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, ce va avea loc marți, 26 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câți români intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă sau la cabană cu cei dragi? STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câți români intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă sau la cabană cu cei dragi? STUDIU

Cei mai mulţi români (64%) intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, într-un cadru restrâns al familiei, în timp ce 21% optează pentru o celebrare extinsă în familie, iar 11% preferă să sărbătorească acasă, alături de prieteni, potrivit unei cercetări realizate de o companie de cercetare de piaţă, relatează Agerpres.

De asemenea, 16% declară că vor merge acasă la rude, 9% la prieteni şi doar 7% spun că vor pleca la munte, în ţară.

Totuşi, când vine vorba de preferinţe şi dacă ar putea alege orice destinaţie, 37% ar prefera să petreacă sărbătorile într-o cabană la munte, 23% pe o plajă tropicală, 22% declară că ar rămâne tot acasă, iar 17% ar prefera un oraş plin de viaţă, cu lumini festive.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Datele studiului realizat de iSense Solutions relevă că sărbătorile de iarnă încep cu moş Nicolae, iar 51% dintre români declară că îşi vor pregăti ghetuţele pentru ca moşul să le aducă daruri şi tot jumătate dintre români (51%) vor vizita târgurile de Crăciun ca şi experienţă autentică de sărbători. Când vorbim despre tradiţii, fie ele moştenite din familie sau de ordin religios, peste jumătate dintre români declară că primesc colindătorii (58%), în timp ce 30% merg la biserică şi 22% ţin Postul Crăciunului.

Ca activităţi şi obiceiuri de sărbători, 70% declară că vor găti produse tradiţionale, 71% vor oferi cadouri, 82% vor împodobi bradul şi 66% vor aşeza cadourile sub brad. Dintre cei care au declarat că vor împodobi bradul, peste jumătate preferă bradul artificial (58%), 23% preferă un brad natural tăiat, în timp ce doar 12% aleg un brad natural în ghiveci şi 3% un brad din propria curte.

Tradiţiile ce ţin de colindat sunt mai puţin practicate, astfel că 26% dintre români aleg să meargă la colindat în Ajunul Crăciunului, 8% merg cu pluguşorul şi 5% merg cu capra/ursul.

Meniul celor care vor găti bucate tradiţionale include sarmale în foi de viţă sau varză (64%), celebra salată boeuf (64%), cozonaci (53%), cârnaţi proaspeţi sau afumaţi (45%), piftie (45%), vin fiert (39%), mămăligă, pentru a o servi împreună cu bucatele tradiţionale (30%), caltaboşi (28%), tobă (26%) şi turtă dulce (11%). Pentru mâncărurile pregătite, aceştia declară că vor cheltui în medie 740 lei.

Cercetarea arată că românii oferă cadouri şi fac gesturi frumoase pentru cei dragi. 89% dintre români afirmă că vor oferi cadouri familiei, 44% prietenilor şi 26% colegilor de muncă. Cei care intenţionează să cumpere cadouri preferă achiziţionarea online (69%), din supermarketuri (65%), din mall-uri (54%), de la târgurile de sărbători (33%), din magazinele de artizanat/handmade (23%) sau din magazine de antichităţi ori second-hand (7%). Majoritatea îşi face o listă de cadouri şi le cumpăra din timp (69%), iar restul merg cu doar câteva zile înainte de sărbători şi le cumpără (31%). În ceea ce priveşte bugetul alocat, media sumei alocate pe cadouri este de 816 lei.

Datele prezentate fac parte din studiul iSense Solutions Omnibus, cercetare reprezentativă pentru populaţia utilizatoare de Internet din mediul urban. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 520 de respondenţi, în perioada 13 – 16 noiembrie, marja maximă de eroare +/-4.3%, la un nivel de încredere de 95%.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare