Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Alba, în topul județelor cu cele mai multe produse tradiționale atestate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba ocupă un merituos loc 3 în topul județelor cu cele mai multe produse tradiționale atestate în anul 2015, in baza ordinului ministrului Agriculturii nr. 724 din 29 iulie 2013.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, cele mai mult de produse tradiţionale atestate sunt în judeţul Braşov, respectiv 143 de produse, acesta fiind urmat de judeţele Maramureş, cu 56 de produse, Alba — 46, Argeş — 33, Satu Mare — 26, Botoşani — 23 şi Covasna—20, etc. Nu au niciun un produs atestat până la această dată judeţele Bacău, Călăraşi, Constanţa, Caraş Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Teleorman, Vaslui şi Vrancea. În ceea ce priveşte topul produselor atestate, cele mai multe sunt cele din carne — 195, produsele din lapte — 120, pâine, produse de panificaţie şi patiserie — 71, legume/fructe — 43, peşte—18, băuturi — 30, alte produse — 3.

 

Printre produsele înregistrate în acest an de producatorii din Alba se regăsesc telemeaua, casul dulce sau sarat Montana, pâinea de casă sau pâinea batuta de coaja Botezan, colacul de casa sau prajitura taraneasca, placinta cu branza in foi si checul de casa Tausan, dulceturile de merisoare, de piersici si de afine Domnita. (BT)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea