// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Alba, iarăşi în arena olimpică, după 8 ani | Astăzi, la Jocurile Olimpice de la Rio, ziua cea mare pentru Ana Rodean

Ana Rodean CS Unirea Alba Iulia 2Astăzi este ziua cea mai pentru sportul din Alba, care revine, prin Ana Rodean, după o pauză de 8 ani în arena olimpică: Rio de Janeiro 2016 fiind o altă bornă de rezonanţă a marşului din Cetatea Marii Uniri după precedentele 4 olimpiade, Atlanta (1996), Sydney (2000), Atena (2004) şi Beijing (2008), bifate de Norica Câmpean şi Ana Maria Groza.

Este un moment de mândrie pentru judeţ, iar mărşăluitoarea Ana Rodean a concretizat speranţele unei reprezentări la cel mai înalt nivel al sportului de pe mapamond. Albaiulianca Ana Rodean (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reşiţa) va debuta la Jocurile Olimpice, cursa feminină de marş fiind prevăzută la ora locală 14.30 (20.30, ora României).

Citeşte şi: FOTO: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia) va concura mâine seară la Jocurile Olimpice 2016

Cel mai mult vreau să nu mă dezamăgesc pe mine şi pe domnul antrenor Gabriel Avram. Îmi propun un loc cât mai sus în clasament. Dacă totul decurge cum am programat în antrenamente, iar condiţiile meteo şi de concurs vor fi favorabile, cred că pot stabili un nou record personal”, a declarat Ana Rodean. Este apogeul carierei sale, debutul la Jocurile Olimpice, după un an 2016 remarcabil în care şi-a bătut recordul personal (la Reşiţa), în luna martie şi a obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice din Brazilia.

Unul dintre numele grele al sportului judeţean al ultimului deceniu, mărşăluitoarea în vârstă de 32 de ani a ajuns la Rio de Janeiro, revenind la marş, după aproape doi ani în care l-a practicat sporadic, calificarea fiind realizată la Roma, în luna mai, când a fost îndeplinit baremul olimpic. Brava noastră atletă şi-a înfăptuit un vis, a ajuns în Brazilia, iar simpla prezenţă la Olimpiadă reprezintă în sine o mare performanţă! În proba de 20 de kilometri marş, sunt înscrise 74 de competitoare, iar alături de Ana Rodean mai sunt prezente Claudia Ştef şi Andreea Arsinte, un “trio” tricolor ce va încerca să se ridice la nivelul aşteptărilor, în condiţiile unui concurs extrem de dificil, programat la o oră total nefericită de organizatori (în Brazilia se anunţă temperaturi destul de ridicate). Îi ţinem pumnii atletei noastre, Ana Rodean, sportivă care a depăşit toate obstacolele pentru a ajunge să reprezinte România la Jocurile Olimpice, competiţia sportivă supremă.

 

Dan HENEGAR

7 Răspunsuri la Alba, iarăşi în arena olimpică, după 8 ani | Astăzi, la Jocurile Olimpice de la Rio, ziua cea mare pentru Ana Rodean

 1. Horea 19.08.2016 la 13:10

  E greu, e tare greu la Rio pentru români.

  Poate si diferenta de fus orar sa fie una dintre cauzele insucceselor.

  • Observator 19.08.2016 la 17:21

   Nu fusul orar e de vina ci conditiile pe pergatire pe care sunt oferite in tara.

 2. Ema 19.08.2016 la 15:51

  Succes, Ana!!

 3. Spandyandy 19.08.2016 la 18:32

  Succes Ana,

  Motto: Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este sa castigi, ci sa participi, asa cum in viata nu conteaza triumful, ci lupta. Esential nu e sa cuceresti, ci sa lupti bine. (Pierre de Coubertin)

 4. closca 21.08.2016 la 14:19

  „E greu, e tare greu la Rio pentru români.

  Poate si diferenta de fus orar sa fie una dintre cauzele insucceselor.”

  Era foatrte previzibil cu mult inainte de inceperea acestei olimpiade ca va fi una cu rezultate dezstruoase pentru sportivii romani …si nici pe departe din cauza diferentei de fus orar..cauzele sunt mult mai profunde ……..

  • Horea 21.08.2016 la 15:30

   @closca

   Nu prea citesti cu atentie comentariile expuse.

   Am spus: „una dintre cauzele”. Deci, nu singura cauza.
   Am mai spus: „Poate…”. Deci nu-s sigur ca-i asa.

   Si normal ca,virgule, „..cauzele sunt mult mai profunde ……..”

 5. closca 22.08.2016 la 8:14

  Diferennta de fus orar n-ar trebui sa fie niciodata o problema .. pentru ca soprtivii ajung cu 1-2 saptamani inainte de inceperea jocurilor tocmai pentru a se acomoda cu fusul orar….asa ar fi trebuit sa fie afectati toti europenii….de altfel pe unguri se pare ca nu i-a afecatat deloc , au luat 8 medalii de aur, englezii vreo 30…… etc, etc, etc….