Rămâi conectat

Curier Județean

ALBA -30°C: Cod portocaliu de ger până vineri. Urmează cod galben de ninsori abundente

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Temperatură record joi noapte în judeţul Alba: – 30 grade Celsius au fost înregistrate la Arieşeni.

Pentru perioada 3 februarie ora 10.00 – 5 februarie ora 20.00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o Atenţionare Meteorologică Cod Galben pentru ninsori, intensificări ale vântului, viscol, polei, cu următorul conţinut:

„În intervalul menţionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi munte. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud şi sud-est, unde rafalele vor depăşi 50…60 km/h, iar la  munte va sfla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Din dimineaţa zilei de sâmbătă, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie sau lapovită şi frecvent se va depune polei.”

La nivelul judeţului Alba s-au desfăşurat în continuare acţiunile stabilite în şedinţa extraordinară convocată de prefectul judeţului Alba, pentru gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice Cod Portocaliu pentru temperaturi foarte scăzute.

Pentru depistarea la timp şi luarea măsurilor imediate de ajutor a persoanelor fără adăpost, persoanelor izolate, vârstnice sau bolnave care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute, facem apel la toţi aceia care au cunoştinţă de astfel de cazuri să anunţe imediat prin numărul unic de apel 112, serviciile profesioniste de urgenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea