Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alba, cel mai sigur județ din România, din perspectiva incidenței omuciderilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba înregistrează cea mai mică incidență a omuciderilor din România, se arată în Raportul anual pe 2014 întocmit de Reţeaua Naţională de Medicină Legală.

harta AlbaRaportul relevă faptul că cel mai sigur județ din acest punct de vedere este Alba, unde rata omorurilor în 2014 a fost de doar 0,26 la 100.000 de locuitori. Următoarele clasate se află tot în Transilvania, respectiv Satu Mare, cu o medie de 0,53 omucideri la suta de mii de locuitori, locurile trei și patru fiind ocupate de județele Cluj și Hunedoara, fiecare cu o incidență de 0,61 crime la 100.000 de locuitori.

La nivelul ţării, cel mai nesigur judeţ este Vaslui, cu 3,87 de cazuri la 100.000 de locuitori. În județele situate în vecinătatea Albei, respectiv Sibiu – 1,65, Bistrița – Năsăud – 1,43, Brașov – 1,35, Bihor – 1 și Sălaj – 0,91, se înregistrează o incidență sub media pe țară, , de 1,9.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea