Rămâi conectat

Ştirea zilei

Al patrulea aparat RT-PCR a ajuns în dotarea laboratorului DSP Alba: Echipamente de ultimă generație și capacitate de testare crescută în lupta cu COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un al patrulea aparat Real Time – PCR pentru depistarea COVID-19 a intrat azi în dotarea Laboratorului DSP Alba, în urma finalizării procedurii de achiziție publică desfășurată prin SEAP.

Achiziția în valoare de 260.000 de lei, care include și un extractor automat, va crește semnificativ capacitatea de testare în județ, în prezent în Laboratorul DSP funcționând 4 linii de testare RT-PCR.

Prin punerea în funcțiune a celei mai recente achiziții, aici se vor putea realiza până la 1500 de teste zilnic, număr de teste comparabil cu cel efectuat în orașe și județe mai mari.

”Pot spune că, la această oră, Laboratorul DSP Alba dispune de o dotare optimă, de ultimă generație, pentru depistarea COVID-19. De la un aparat primit în comodat la începutul pandemiei, în luna martie, am ajuns acum să deținem patru aparate RT-PCR.

Este un progres remarcabil pe care DSP Alba l-a realizat prin forțe proprii și prin multă multă muncă. Dotările pe care le avem în laboratorul nostru nu numai că aduc plus-valoare întregului județ dar, în primul rând, ne ajută să continuăm lupta cu acest virus la capacitate maximă”, Alexandru SINEA, director executiv DSP Alba.

Biroul de Presă al DSP Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea